Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak uputio je dva pitanja gradonačelniku Murskog Središća

Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja se održala 07. listopada predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak uputio je gradonačelniku dva pitanja:

  1. Kako se ja puno vozim i kako u zadnje vrijeme opet ima dosta teretnog prometa, htio bih pitati što se zapravo događa sa zaobilaznicom. U kojoj je to fazi, da li se radi po tom projektu i kamo taj projekt ide, odnosno da li imamo kakvih saznanja što je s našom zaobilaznicom, koja bi zaobišla naše mjesto. Što je s mostom, u kojoj smo fazi s tim projektom.

 

 

Kamiona ima više zato jer je bilo problema sa Slavonskom i Podravskom županijom koje nisu puštala nigdje osim na Bregani i na još jednom prijelazu pa su ljudi zaista bili u nemogućoj situaciji. Nakon toga su ih pustili kroz naš prijelaz i nije trebao biti neki značaj porast prometa, međutim svi su snalažljivi pa i oni. Na neki način se stvari opet preokrenu uz druge vrste preuzimanja poslova. Ovo će zasigurno pripomoći ,rekonstrukcija ceste i staze, međutim konačno rješenje je most i zaobilaznica i to je jasno. Znamo da već dvije godine postoji odluka Vlade o tome, međutim sve stoji zbog nemogućnosti postizanja dogovora sa Slovenijom. Točka spajanja i pozicija mosta, tu se nije dogodilo ništa bitnoga, koliko ja znam. Ono što je sad dobro, razgovarao sam s državnim tajnikom iz Ministarstva prometa, u Europi postoje TEN-T pravci; to su oni koji su ucrtani u kartu Europe i koji su najvažniji. Za njih u ovih 24 milijarde sredstava postoji novac. Postoje i NON TEN-T pravci i za njih je osiguran novac. Praktično je u sedmogodišnjem razdoblju osigurano financiranje tog projekta. Iduće godine će i Schengen pasti i vjerujem da će se postići dogovor sa Slovenijom i zatim žurno prići projektiranju i realizaciji.

 

  1. Pitanje je vezano uz našu Gospodarsku zonu. Razgovarao sam s predstavnikom Hrvatskih šuma i saznao da se razgovara o tome da se proširi gospodarska zona, s obzirom da nam je ta već popunjena. Postoje li tu kakve novosti.

Prodali smo sve čestice. Nešto hala je izgrađeno, neke su gotove s građevinskom dozvolom, nešto se projektira i imamo pismo namjere jednog velikog investitora. Obavili smo nekoliko sastanaka. Mi smo zapravo već prije pokrenuli proširenje zone. Prostornim planom smo omogućili proširenje, obavili smo sastanak s Hrvatskim šumama, bili smo u Ministarstvu državne imovine dva puta na tu temu i za iduću godinu bi bilo ok da dobimo 13 ha zemljišta i da zatim to žurno kroz javni natječaj ustupimo poduzetnicima. I još jedna informacija vrlo izgledno je da će Team dobiti novog vlasnika.

(Grad Mursko Središće)