Potpisan ugovor za dogradnju Dječjeg vrtića “Maslačak” u Murskom Središću

POTPISAN UGOVOR ZA SAVJETODAVNE USLUGE VOĐENJA PROJEKTA TE PRIPREMU I PROVEDBU POSTUPKA JAVNE NABAVE ZA DOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA U MURSKOM SREDIŠĆU

Sredinom listopada prošle godine Gradu Mursko Središće odobrena su novčana sredstva u iznosu od  649.810,81 eura putem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv, NPOO.C3.1.R1-II.01 za dogradnju Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće za još četiri skupine. Projektantska procjena dogradnje iznosi oko 1.592.673,00 eura, a prema pravilima iz Javnog poziva prihvatljivi trošak sufinanciranja putem javnog poziva iznosi 649.810,81 eura dok će se ostatak osigurati u idućim godinama iz gradskog proračuna. Dogradnjom će se osigurati dovoljni kapaciteti za svu djecu, vjerojatno za minimalno deset i više godina unaprijed.

Temeljem provedenog postupka jednostavne nabave za “Savjetodavne usluge vođenja projekta te pripreme i provedbe postupka nabave” za projekt Dogradnje dječjeg vrtića u Murskom Središću danas je potpisan ugovor u iznosu od 14.850,00 eura između Grada Mursko Središće – gradonačelnika Dražena Srpaka i tvrtke BDC d.o.o. – voditelja projekta Dražena Bregleca.

Dogradnja vrtića je od vitalne važnosti za osiguranje dostatnih kapaciteta za svu djecu iz području grada Mursko Središće.

(TEKST: GMS)