POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI ULICE ANTUNA MIHANOVIĆA U MURSKOM SREDIŠĆU

Nakon nekoliko godina ishođenja građevinske dozvole i izrade projektne dokumentacije za ulicu Antuna Mihanovića, dana 18.08.2016. godine (četvrtak) potpisan je Ugovor o izvođenju građevinskih radova u toj ulici, a koja je jedna od najvažnijih gradskih prometnica jer je uz nju smješteno gradsko groblje, a ujedno služi i kao zapadna obilaznica za sve one koji iz smjera Štrigove i Svetog Martina na Muri putuju prema Čakovcu ili obratno, kako bi izbjegli promet kroz centar Murskog Središća.

01

02

Obzirom na potrebe proširenja kolnika i gradnju pješačke staze, trebalo je sa velikim brojem vlasnika riješiti imovinsko-pravne poslove, što je uvelike otežalo i usporilo dobivanje potrebne građevinske dozvole. Vlasnici duž trase na čije zemljište se širi cesta su obeštećeni. Ulica Antuna Mihanovića u dužini od 720 m se u potpunosti rekonstruira, dobiva novi kolnički zastor širine 5,5 m sa dodatkom pješačke staze po cijeloj dužini lijevom stranom gledajući iz pravca Martinske prema Tekstilnoj ulici, također se uređuje parkiralište kod groblja sa 50 urbanih parkirnih mjesta.

03

Obzirom što je u proračunu za tu investiciju bilo rezervirano 1.700.000,00 kn a kroz javnu nabavu postignuta je cijena od 1.155.715,62 kn a najpovoljniji ponuđač je bio „Pavlic-asfalt-beton“ iz Goričana, uredit će se još i javna rasvjeta u dijelu ulice u kojem ista nedostaje te ako će se rebalansom gradskog proračuna moći osigurati sredstva uredit će se još i preostale neasfaltirane staze na samom groblju.

04

Temeljem apliciranog projekta u Ministarstvo unutarnjih poslova kroz projekt nacionalne sigurnosti u prometu, Grad je dobio 1.050.000,00 kn sredstava iz državnog proračuna za ovu namjenu te se zahvaljuje MUP-u na pozitivnoj odluci.  Radovi po ugovoru trebaju biti gotovi do 15. listopada a započinju kroz 10-tak dana. Regulacija prometa će biti takva da će se ulicom moći i nadalje prometovati osim možda dan-dva kod samog asfaltiranja.

05

Na kraju gradonačelnik se referirao na tvrdnje nekih političkih čimbenika da gradonačelnik prodaje maglu, a koje su objavljene u jednom mediju, odgovorom da ako je ispunjenje dugogodišnje želje i potrebe građana za rekonstrukcijom ove ulice magla, onda da – prodaje se magla u većim količinama. Ako je obnova centra za kulturu magla, ako je obnova stare škole magla, ako je produžetak šetnice 500 m magla, ako je sanacija odlagališta Hrastinka magla, ako su magla staze na groblju u Murskom Središću, ako je obnova domova u Štrukovcu i Peklenici magla, ako su magla Čakovečka i Zavrtna ulica u Peklenici, ako su magla ulice u Križovcu, ako je magla monografija Hlapičine, ako je magla obnova sportskih terena i zgrada, nikada bolje Ljeto uz Muru, struja, voda, kanalizacija, plin u gospodarskoj zoni, otvoreni uredi HZZO, HZMO, odjel policije za dokumente, kupljena vatrogasna vozila, obnovljene kapelice i pilovi i spomen obilježja, odluka o hitnoj službi u gradu, i vrlo brzi početak gradnje aglomeracije sa pročistačem otpadnih voda, projekti novog dječjeg vrtića – onda da, magla se prodaje u većim količinama, sa 14.500.000,00 kn ovogodišnjih investicija.

(GMS, foto Tin Tomanić)