Posljednja večera župana Posavca?

Na tajnom mjestu u jednoj trošnoj kleti u međimurskim goricama župan Matija Posavec održao je jučer možda svoju posljednju večeru. Večeri su prisustvovali svi njegovi apostoli iz političkog, poslovnog i medijskog života koji su došli na poziv svog Velikog vođe.

Svojim vjernim vjerskim sljedbenicima koji će ga izdati prije nego međimurski kokot tri puta zakukuriče rekao je: „Danas završavamo još jednu godinu u kojoj smo u okolnostima u kojima smo živjeli, radili i funkcionirali izvršili sve zacrtane zadatke i ciljeve. Gospodarske brojke, kao i svi ostali trendovi su uzlazni!“

Koliko su ove riječi proročanske osjetiti će se i nakon dvije tisuće godina kada će malo Međimurje biti najbogatiji kutak na kugli ili ploči zemaljskoj.

No osvrnuo se i na mogućnost da nakon izdaje onih kojima najviše vjeruje završi na suđenju, a možda i u zatvoru.

„U vremenu pred nama bit će mnogo kriznih i izazovnih situacija, ali one će nas poticati da pružimo svoj maksimum. Svaka kriza je prilika za prilagodbu i suočavanje s izazovima, ali i test naše vjere u vlastite snage.”

Nakon toga svi apostoli navalili su na zasluženo probrano iće i piće, a prije toga Velikom vođi poželjeli da se lažna optužnica koju su podnijeli farizeji protiv njega odbaci te da ovakvih večera bude još puno i puno iako je moguće da ovo bude i stvarno posljednja večera.

(R. Tomanić, foto: Muralist, fotomontaža, Međimurska županija)