POMILOVAO DILERE, LOPOVE, UBOJICE, ALI NE BRANITELJA I NOVINARA MURALISTA

Neposredno prije izbora predsjednik Ivo Josipović potpisao je odluke o 16 pomilovanja i devet brisanja iz kaznene evidencije. Među pomilovanima nema poznatijih imena koja su posljednjih godina prošla kroz hrvatske sudnice nego se uglavnom radi o osuđenicima za djela poput prevara, razbojstava, krađa, dilanja droge i pokušaja ubojstva.

Uz smanjenje kazne, predsjednik je potpisao i ukupno devet prijevremenih brisanja iz kaznene evidencije, među ostalim zbog pokušaja ubojstva iz 2003., zatim iznude i protupravnoga oduzimanja slobode iz 2008., jednoga nanošenja teške tjelesne ozljede, prijetnje, preprodaje manjih količina droge, pokušaja ucjene te čak i jedne klevete.

Za sve njih imao je razumijevanja i milosti, osim za hrvatskog branitelja, oca osmero djece i novinara Muralista koji je neposredno prije izbora uhićen i sproveden na dosluženje kazne za djelo čije počinjenje nije priznao. O tome smo pisali u članku http://muralist.hr/?s=uhi%C4%87en

Mi našega suradnika nismo zaboravili i nadamo se da će ga pomilovati nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kako bi se i dalje mogao brinuti o svojoj mnogobrojnoj obitelji, pisati o braniteljima i biti u društvu svih nas.

(rt, foto, karikatura,ilustracija)