POLITIČKE STRANKE OKUPIRALE SREDIŠĆE – MDS DIJELIO MEĐIMURSKE PUTOVNICE

Zadnje „proščeje“ na gradsku tržnicu u Murskom Središću privuklo je prije nedjeljnih izbora nekoliko političkih stranaka koje su imale više štandova nego standardni prodavači. Bili su tu SDP-ovci, HDZ-ovci, Reformisti i „međimurski separatisti“ MDS-ovci. Oni su u ponudi bili najoriginalniji jer su građanima nudili međimurske putovnice u koje su oni samo trebali upisati svoje ime, a uz ostale članove dijelio ih je Željko Pavlic.

01

uvodna

Odmah do njih štand SDP-a  postavio je Mario Nerer, a stigao je prvi već u 8 sati i za razliku od prošlog četvrta na njemu ostao cijelo vrijeme. Uz njega je bila i kandidatkinja za Sabor Petra Novinšćak i gradski vijećnik Miladin Matić. U aranžiranju izložbenog dijela prostora spremno su im u pomoć priskočila dva prodavača i to Ivek Trstenjak iz OPG-a „Trstenjak“ iz Novakovca koji ih je ukrasio sa vrećom, naravno crvenih paprika, i Boris Radiković vlasnik pokretne trgovine cipela „Neni“ sa parom crvenih cipela.

02

03

04

Nešto dalje jedni uz druge bili su Reformisti sa Sandrom Herman i Ervinom Vičevićem i HDZ-ovci koje su predstavljali gradonačelnik Dražen Srpak, županijski vijećnik Ivan Novak, predsjednik MO Križovec Marko Strojko, Maja Kramar i drugi. Ove dvije stranke svoju bliskost dokazale su rukovanjem kojemu se pridružio i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec inače član HSLS-a.

05

06

07

09

Tako je današnje prije podne u Murskom Središću proteklo u znaku predstojećih izbora, a političari su se morali dobro naraditi i potrošiti hrpu naših novaca već drugi put u zadnjih 9 mjeseci.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

10