Policija odgovorila Kristini Nestić koliko je prekršaja utvrdila kod vozača kamiona u Murskom Središću

Kristina Nestić (HDZ) dobila je pismeni odgovor od PU međimurske na svoje vijećničko pitanje u kojem je tražila odgovor o prekršajima vozača kamiona koji prolaze kroz Grad Mursko Središće.

Danas je održana 32. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika te je na njoj objavljen odgovor PU međimurske:

Temeljem vijećničkog pitanja na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće postavljenog od vijećnice Kristine Nestić dobili smo slijedeći odgovor od Policijske uprave Međimurske:

„Policijski službenici Policijske uprave Međimurske provodili su pojačani nadzor teretnih automobila koji prometuju kroz grad Mursko Središće u vremenskom periodu od 07. do 20. svibnja 2018. godine. Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora kontrolirano je ukupno 38 teretnih automobila od čega 11 teretnih automobila najveće dopuštene mase do 3500 kg, te 27 teretnih automobila najveće dopuštene mase iznad 7500 kg. Prilikom pojačanog nadzora vozila i vozača ukupno je utvrđeno 12 prekršaja, od čega 5 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te 7 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.“

(rt, foto Tin Tomanić)