Podrška projektima u Međimurju – Plenković s HDZ-ovim saborskim zastupnicima sjeverozapadnih županija

„Moralna odgovornost u vezi Piškornice je i na županima sjeverozapadnih županija“

Uoči sastanka s županima pet sjeverozapadnih županija, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je konzultacije sa saborskim zastupnicima sjeverozapadnih županija iz redova HDZ-a i zamjenikom župana Koprivničko – Križevačke županije.

Analizirajući odnose između političkih opcija koje u tim županijama obnašaju vlast i inicijativa koje dolaze iz Hrvatske demokratske zajednice u tim županijama premijer Plenković dao je punu podršku projektima koji su regionalnog karaktera, a konsenzusom ih podržavaju sve političke opcije.

Konkretno za Međimursku županiju dana je puna podrška s nacionalne razine projektu dogradnje županijske bolnice u Čakovcu, rekonstrukciji starog grada u perivoju Zrinskih u Čakovcu, izgradnji prometne infrastrukture odnosno, zaobilaznica grada Preloga i grada Čakovca te izmještaju graničnog prijelaza iz centra Murskog Središća kao i izgradnja novog prijelaza s mostom preko rijeke Mure i zaobilaznicom Murskog Središća, zaobilaznici Nedelišća s izgradnjom novog mosta preko rijeke Drave, te izgradnji prometnog pravca, koji obilaskom Čakovca, Nedelišća i grada Varaždina većinu prometa iz Međimurske županije kanalizira prema autocesti, koja Međimursku i Varaždinsku županiju spaja s gradom Zagrebom.

Razgovaralo se, te je podrška također dana međimurskim projektima koji su dio ruralnog razvoja, a vezani su uz izgradnju prometnica i komunalne infrastrukture kao i izgradnji dječjih vrtića, vatrogasnih i društvenih domova. Premijer Plenković podržao je projekt Piškornicu kao regionalni centar za gospodarenjem otpadom, kao jedinom takvom za koji je interesno vezano pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Isto tako podržao je kadrovske promjene na čelu projekta Piškornica u čije ne etične radnje su bili uključeni i župani sjeverozapadne Hrvatske s naglaskom da je moralna odgovornost smijenjenog direktora projekta ujedno i moralna odgovornost  župana sjeverozapadne Hrvatske.

HDZ Međimurske županije