Podrška Međimurske županije projektima na području općine Nedelišće

U vijećnici Općine Nedelišće, danas je potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje Doma kulture u Macincu te ugovor o donaciji nogometnom klubu „Međimurec“ Dunjkovec – Pretetinec.

Prvi Sporazum odnosi se na financijsku podršku Međimurske županije kod izgradnje Doma kulture u Macincu koji je u vlasništvu je Općine Nedelišće. Međimurska županija sufinancirat će izgradnju Doma kulture u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna što je potvrda da je promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta te skrb za društveni razvitak kulture od zajedničkog interesa Općine i Županije. Ujedno, ovom prigodom, župan Međimurske županije potpisao je i ugovor o donaciji NK „Međimurec“ Dunjkovec- Pretetinec u iznosu od 40.000,00 kuna koje će biti korištene za potrebe održavanja 20. Međunarodnog nogometnog turnira dvanaestogodišnjaka koji se održava pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“.

Matija Posavec, župan Međimurske županije istaknuo je kako su ovo dva vrlo važna i vrijedna projekta, a Međimurska županija shodno svojim mogućnostima ulaže u infrastrukturne projekte u manjim mjestima kako bi svako mjesto imalo svoj Dom, mjesto za druženje, manifestacije i stvaranje novih uspomena. Ujedno, osvrnuo se i na nadolazeći jubilarni Međunarodni nogometni turnir dvanaestogodišnjaka za koji je rekao kako mu je drago što je upravo većina hrvatskih nogometnih reprezentativaca sudjelovala na ovom turniru koji je iz godine u godinu sve bolji, a sam turnir postao je nezaobilazni sportski događaj Međimurja.

Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće zahvalio je županu na podršci te je rekao kako će Općina pomoći sa 140.000,00 kuna, a ovo današnje potpisivanje Sporazuma i ugovora je rezultat dobre suradnje Međimurske županije i Općine Nedelišće, a također je rekao kako je ponosan što se sam turnir U-13, održava upravo u Općini te da će ove godine i na NK u Nedelišću biti paralelno odigrane utakmice nogometaša iz čak 11 zemalja.

Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije osvrnuo se na današnje potpisivanje te je rekao kako su se ovi ugovori dugo pripremali te da je siguran da će Županija i Skupština Međimurske županije pomoći da se radovi ubrzaju.

Mišel Ganzer, predsjednik NK „Međimurec“ zahvalio je županu što već dugi niz godina podržava rad kluba te je najavio nadolazeći turnir koji se održava u periodu od 10 do 12. kolovoza, a ujedno je spomenuo da je ove godine prijavljeno 16 ekipa što je dokaz kako turnir iz godine u godinu rast. Ujedno, noviteti u održavanju turnira jest da će se paralelno održavati „Mantinele“ za natjecatelje U-7,U-8,U-10,U-12 i U-14  koji će se paralelno odigravati u Dunjkovcu i u Nedelišću,a koji je osmišljen za djecu sa područja Međimurske županije.

Svečanosti potpisivanju Sporazuma nazočili su i zamjenici načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak i Željko Kacun, predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Boršćak, predsjednik VMO Macinec Ivan Krištofić, županijski pročelnik Branko Sušec i županijski vijećnik Željko Kofjač.

(UO za poslove župana, Morana Kiš)