Pobjednički govor Andreja Plenkovića: “Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i svakoga dana o njoj ćemo voditi računa”

“Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnoj pobjedi HDZ-a”, rekao je Plenković.  “Želim zahvaliti svim građanima, svima koji su izašli i dali svoj glas, bilo da su ga dali nama ili nekoj drugoj stranci. To je demokracija. Iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska”, rekao je.

“Ovaj rezultat obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas, a izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtjevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo. Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javno-zdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava”.

Kazao je da Hrvatska treba vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam. “Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”, rekao je.

“Hvala svim članovima, simpatizerima, svima koji su radili u stožeru, u općinama i županijama. Hvala i Hrvatima izvan Hrvatske”, rekao je Plenković. Zahvalio je svima koji su pratili raspoloženje birača. “To nam je pomoglo. Ovakva pobjeda omogućuje da malo budemo veseli, a sutra ujutro krećemo kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku”, rekao je Plenković u pobjedničkom stožeru.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: NOVA TV Screenshot)