PLENKOVIĆU, NEMOJ ZABORAVITI OBEĆANJE KOJE SI DAO SREDIŠĆANCIMA – POSTUPI VJERODOSTOJNO!

Budući predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prije dvije godine posjetio je Grad Mursko Središće u svojstvu EU zastupnika. Sada će uskoro u rukama držati izvršnu vlast u Republici Hrvatskoj na čemu mu čestitamo i želimo da ju uspješno obavlja na zadovoljstvo svih građana Hrvatske.

Na poziv gradonačelnika M. Središća Dražena Srpaka 24. travnja 2014.  u posjet Murskom Središću došao je HDZ-ov EU parlamentarac  Andrej Plenković . U njegovom društvu nalazio se i predsjednik međimurskog  HDZ-a Darko Horvat.

Prvenstveni cilj dolaska  EU zastupnika Plenkovića bilo je upoznavanje sa problemom  koji već dugo muči mještane  M. Središća , a to je ogromni kamionski promet kroz sam centar mjesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

03

Gradonačelnik Srpak rekao je da je situacija već toliko loša da građanima pucaju zidovi kuća, da im otpada žbuka sa zidova, da se stalno uništava cesta , šahtovi postaju opasnost po same učesnike prometa , a da ne govorimo o onom najgorem, stalnoj opasnosti po mještane naročito za one najmlađe koji su stalno na  toj cesti kod odlaska i dolaska u školu.

04

05

Plenković se zahvalio na pozivu i rekao da je upoznat sa problemom prometa ne samo u Središću već i u mjestima koje se nalaze na potezu prema Čakovcu.

 „I osobno sam se  uvjerio u intenzitet prometa kod dolaska u M.Središće. Sigurno da je potreban jedan strateški dogovor na nacionalnoj razini što se tiče hrvatske i slovenske strane jer  koliko vidim lokalna i županijska sredina učinile su sve da se taj problem riješi. Znam da imate podršku sa slovenske strane što se tiče Lendave jer su i oni prošli kroz te probleme. Baš zato je potrebno to sve podići na nacionalnu razinu.

 

06

Imamo mogućnosti dvostrukog djelovanja, prvo pritiskom na  vladu RH , te na Ministarstvo vanjskih poslova i prometa. Sigurno da je ovo vrlo atraktivna lokacija  jer povezuje dvije EU države , a tu je i međunarodni prijelaz koji povezuje dva naroda  , a to je i jedan od ciljeva EU.

 

Zato ćemo kroz razgovore sa našim partnerima i prijateljima iz Slovenije podići taj vaš problem na višu razinu, a konačno tu je i  izvršna vlast EU, mislim na EU komisiju. Siguran sam da se određena sredstva za ovakav projekt međunarodnog karaktera mogu očekivati .

 

01

To je poruka koju ću odnijeti iz M. Središća i Međimurja gdje sam i prije već dosta dolazio kao tajnik ministarstva  te kao zastupnik u Saboru RH.

 

Sutra ću već početi raditi na tome na način da ću se prvo informirati u ministarstvima dokle se došlo u rješavanju ovog vašeg problema , a slijedi i pismo ministrici vanjskih poslova kako bi se čim prije krenulo u njegovo rješavanje.

 

Treba kandidirati čim više dobrih projekata kako bi se odande dobila sredstva jer za svaki uplaćeni euro prema EU odande se moraju vratiti dva i pol , a to se može samo kroz dobre projekte kao i EU zastupnike koji će tamo znati moći i smjeti lobirati.

Sada više stvarno nema nikakvih izgovora tehničke prirode da se do tih sredstava ne može doći.“ 

 

Svi se mi nadamo da će se Andrej Plenković držati svojeg predizbornog slogana „vjerodostojno“ i da neće zaboraviti što je javno obećao građanima Murskog Središća.

 

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

07