Plenković žrtvovao jaku figuru da bi matirao međimurskog kralja!

Iako se o povezanosti slučaja uhićenja dva međimurska političara šuti u mainstream medijima, mi smo odlučili da objavimo cijelu istinu.

Počnimo od izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj je rekao da nema demokratske države u svijetu u kojoj bi se uhitio aktualni ministar bez znanja predsjednika Vlade. I to možemo proglasiti neoborivom činjenicom koja se nigdje nije dogodila. Koliko se god Plenković svojevremeno trudio da to privođenje Darka Horvata proglasi nevjerojatnim iznenađenjem o kojem nije imao pojma, to nije bilo tako. On je dobro znao što će se dogoditi, a sve kasnije bila je samo gluma i predstava za naivnu javnost.

Naravno sve mu je to išlo na ruku jer više nije znao na koji način da od smjene zaštiti ministra Horvata čiju ostavku su tražili baš svi pa i neki iz HDZ-a. Plenković je pametan, ineligentan i prije svega pragmatičan političar. Ovu situaciju iskoristio je da jednim udarcem ubije dvije muhe, ministra Darka Horvata i međimurskog župana Matiju Posavca koji je također prošle godine uhićen zbog sumnje na počinjenje sličnih djela kao i Horvat. Nezakonito zapošljavanje i nezakonito primanje novaca, naravno u puno, puno manjem iznosu nego se tereti Horvata. Ali u ovim slučajevima količina nije bitna, pa ako u zatvoru sa sudskom presudom završi Horvat, sigurno je da će mu društvo praviti Posavec.

Kako je u Međimurju Posavec sve, osoba koja dobiva 80% glasova, a nema nikog koga bi mogao postaviti umjesto sebe, sasvim je izvjesna mogućnost da na prijevremenim izborima HDZ u koaliciji s drugim strankama konačno dobije svog župana u Međimurju.

Šahovskim riječnikom rekli bi da je Plenković žrtvovao jaku figuru da bi matirao međimurskog kralja!

(R. Tomanić, foto: ilustracija)