Plava skupina euro-parlamentaraca posjetila najsjeverniji hrvatski grad

Plava skupina europarlamentaraca danas je posjetila najsjeverniji grad te se družila s građanima koji su se natjecali u manifestaciji „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“. Također su posjetili novopostavljenu klupicu za dojenje i prematanje koju je Grad Mursko Središće postavio na inicijativu udruge „Serjojnske mame i bebe“.

Dubravka Šuica, sadašnja zastupnica u Europskom parlamentu došla je zapravo iz najjužnije točke Hrvatske u najsjeverniju točku, a impresije su bile prekrasne iako nije prvi puta bila ovdje. Saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade RH te sadašnja kandidatkinja za Europski parlament Sunčana Glavak i cijela skupina bili su jednostavno impresionirani i imali su same pohvale na ljepotu našeg kraja, uređenjem mjesta, šetnicom uz rijeku Muru,…

Nakon šetnje gradom posjetili su gradilište novog dječjeg vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću koji je financiran iz fondova Europske unije te su naglasili važnost našeg članstva u Europi koje nam je donijelo ovakve prevažne projekte.

U gradu Mursko Središće projekti financirani sredstvima Europske unije su: izgradnja novog dječjeg vrtića, uređenje Gospodarske zone Brezje, „Svi u vrtić“, „Zaželi – program zapošljavanja žena“,… Konferencija za medije održala se kod novog dječjeg vrtića koji je u izgradnji na kojoj su kandidati za novi saziv Europskog parlamenta istaknuli važnost članstva u Europi te su bili ugodno iznenađeni količinom projekata koji se provode u gradu Mursko Središće. Također, kandidati su naglasili važnost rješavanja problema teretnog prometa u Murskom Središću te su iznijeli da Vlada na tome intenzivno radi kroz pripremu studija koje su potrebite za gradnju zaobilaznice i mosta.

SPONZORIRANI ČLANAK

(foto: Tin Tomanić)