PLAĆE RASTU ŠEST POSTO! Prošla ponuda Vlade: Sindikati prihvatili predloženo povećanje osnovice

Sindikati su prihvatili ponudu Vlade za povećanjem osnovice.

Članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te Sindikata hrvatskih učitelja prihvatili su na referendumu Vladinu ponudu za povećanjem osnovice.

Sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske prihvatio Vladinu ponudu nakon izjašnjavanja članova sa 52 posto za i 48 posto članova protiv, potvrdila je za Dnevnik Nove TV Nada Lovrić, predsjednica Sindikata.

Time su ispunjena dva kriterija, a to su da je nužno imati zastupljena tri područja od pet koji pregovaraju za javne službe i više od 50 posto ukupnog članstva. S obzirom da Sindikat hrvatskih učitelja ima više od 20 tisuća članova ispunjen je i taj kriterij od 50 posto ukupnog članstva.

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi te Nezavisni sindikat zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju već su ranije prihvatili ponudu.

Prema dogovoru Vlade i sindikata, povećala bi se osnovica za 6 posto od 1. listopada 2022. te bi se u travnju 2023. povećala bi se još dva posto.

(izvor: https://dnevnik.hr/vijesti/, foto: ilustracija)