Pitanje za gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka: Što je s naseljima na području Grada, jeste li zadovoljni njihovim razvojem?

Kako komentirate razvoj grada na poljima gospodarstva, kulture, društvenog života… Jeste li zadovoljni?

 Zadovoljan sam stanjem u ostalim naseljima i puno vodimop računa o ravnomjernom razvoju. Evo primjerice, jedan od najvećih projekata, izgradnja Spomen parka naftaštva, nalazi se u Peklenici. Peklenica i Hlapičina zahvaćeni su projektom aglomeracije, a sljedeće bi godine kroz Štrukovec morala barem po glavnoj cesti biti postavljena kanalizacija i pješačko – biciklistička staza. Križovec će biti u sklopu aglomeracije Podturen. Peklenica je pješačko – biciklističkom stazom spojena s Murskim Središćem, a sljedeće godine bit će i Hlapičina. U Hlapičini smo ove godine sproveli i geofizička snimanja terena, kako bi nam eventualno arheologija dala odgovor na pitanje Novih Dvora i možda ponudila i tamo novi turistički proizvod. Svi su društveni domovi obnovljeni, uređeni i u svima se događa kulturni sadržaj, a ozbiljna smo ulaganja već započeli u sportske terene, što ćemo nastaviti i sljedeće godine. Sjajno surađujemo sa svim mjesnim odborima i ta suradnja rezultira novim projektima i ispunjavanjima potreba građana.

Kada sam postao gradonačelnik, nismo imali ni dvoranu u kojoj bi se mogle odigrati školske priredbe i u kojoj bi KUD mogao održati pokoji concert, a danas imamo Centar za kulturu “Rudar” koji na tjednoj bazi nudi novog sadržaja, imamo bogat Advent, dom smo kazališnim festivalima i državnim smotrama, posjećuju nas sa svojim programom vodeći akademski glazbenici i glumci,a kulturni se sadržaj nudi i u svim ostalim naseljima, tako da mogu reći da sam zadovoljan. Udruge su jako aktivne i nositelji su društvenog života i mi ih sredstvima rado pomažemo. Gospodarska zona Brezje je rasprodana, niknuli su novi proizvodni pogoni, a zbog čestih upita za novim zemljištima i investicijama, u fazi smo proširenja. Nadamo se da ćemo to ubrzo i riješiti pošto je taj dio na koji bi se proširilo u vlasništvu Republike Hrvatske. Mislim također da u socijalnim mjerama prednjačimo, primjećujemo da su ih nakon nas i neke druge jedinice lokalne samouprave počele uvoditi i da smo u tom slučaju i primjer nekima drugima, što valjda znači da su prepoznate kao dobre i efikasne.

(m, foto: arhiva Muralista)