Pitanja Renate Kovačić gradonačelniku na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja se održala 07. listopada vijećnica Renata Kovačić uputila je gradonačelniku dva pitanja:

  1. Na jedno moje pitanje gradonačelnik je već odgovorio, a odnosi se na postavljanje usporivača prometa, odnosno ležećih policajaca. S obzirom da imamo sad aglomeraciju i asfaltiranje smatram da imamo mogućnost i način poboljšati sigurnost u prometu, pogotovo u Frankopanskoj ulici gdje imamo dječji vrtić i ulazak u školsku ulicu.

 Tu ste u pravu. I mi smo prije par godina sa ŽUC-om razgovarali. Kada se izvodila aglomeracija se od toga odustalo, jer postaviti ležeće policajce pa naknadno kopati van i bacati novac nije baš najuputnije. Treba reći da ljudi ne vole baš ležeće policajce, pogotovo oni koji se brzo voze i oni kojima lupa ispod prozora. Razgovarao sam s Ministarstvom prometa po pitanju postavljanja širih ležećih policajaca i oni nisu usklađeni s pravilnikom, ako ih se postavi oni su van propisa. Uske sigurno nećemo postaviti.

Napomena: 08. listopada odrađeni je sastanak s Hrvatskim cestama, PU Međimurskom i Županijskom upravom za ceste. Zaključak sastanka, sukladno mišljenju PU Međimurske, pošto se u ulici Vladimira Nazora nalazi Dom zdravlja i to je linija kojom prometuje vozilo hitne pomoći nije dozvoljeno postavljanje širokih usporivača. Na križanju ulice Vladimira Nazora i Frankopanske ulice postaviti će se svjetleća konzola koja će upozoriti na pješački prijelaz.

 

  1. Pitanje se odnosi na dosadašnje zahtjeve koje smo predali za staru sportsku dvoranu i tržnicu za apliciranje fondova. Interesira me u kojoj je to fazi?

Projekti su prijavljeni, rok za prijavu je istekao. Grad se prijavio među prvima. Koji mjesec će to potrajati dok prođe sva potrebna procedura. Ono što znamo konkretno, prema tablici bodovanja, da će sigurno biti puno bolje bodovana sportska dvorana nego tržnica. Imamo projekte i od tržnice neću odustati.

(Grad Mursko Središće)