PETICIJU GRADU DOSTAVILI I STANOVNICI ULICE NIKOLE TESLE

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće održane 09.03.2017. godine vijećnik Jurica Mesarić na aktualnom satu postavio je pitanje gradonačelniku temeljeno na po njegovim riječima, željama stanovnika te ulice o spajanju tj. probijanju neprohodnog dijela prema području Slatina zbog raznih razloga. Gradonačelnik je na to odgovorio da je to prema Urbanističkom planu moguće ali ne i da se to hoće ili mora napraviti. Nikada nije bilo na kolegiju gradonačelnika o tome raspravljeno, niti je donijeta bilo kakva odluka u tom pravcu. Napominjem da je Urbanistički plan u kojem je to omogućeno donešen 08.12.2006. godine za vrijeme mandata gosp. Rudolfa Klennerta, a javni uvid prije samog donošenja tadašnjeg UP-a bio je od 16.08.2006. do 16.10.2006. godine. Obzirom što su građani navedene ulice u Grad Mursko Središće, dana 22. Ožujka 2017. godine donijeli peticiju pod naslovom „Protiv inicijative Gradskog vijeća Mursko Središće o spajanju ulice Ruđera Boškovića sa prostorom Slatine“, a kako ne bi bilo  bilo kakvih nedoumica oko toga treba jasno reći da nema nikakve inicijative niti se pak o tome raspravljalo ili su se donosile bilo kakve odluke.

Na aktualnom satu vijećnici slobodno postavljaju pitanja , to je tako po poslovniku rada gradskog vijeća i to nisu točke dnevnog reda o kojima se odlučuje. Obzirom što kako smo već naveli, nikakve radnje u pravcu spajanja ulice Ruđera Boškovića sa prostorom Slatine nisu ni pokrenute je ova peticija zapravo nepotrebna. Grad Mursko Središće sigurno neće dok sam ja gradonačelnik raditi ništa protiv volje građana.

Dana 28. ožujka 2017. godine u Grad Mursko Središće zaprimljena je peticija stanovnika ulice Nikole Tesle. Sve ono što smo naveli u očitovanju za stanovnike ulice Ruđera Boškovića vrijedi i za stanovnike ulice Nikole Tesle. Znači, Grad Mursko Središće sigurno neće dok sam ja gradonačelnik raditi ništa protiv volje građana.

Sa poštovanjem,

Gradonačelnik Dražen Srpak