Peternel: DP Zagreb je mjesecima upozoravao da je stanje u KB Sveti Duh zbog ravnateljice neodrživo!

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, komentirao je jučerašnju neopozivu ostavku ravnateljice Kliničke bolnice Sveti Duh.

”Domovinski pokret Grada Zagreba pozdravlja neopozivu ostavku ravnateljice KB Sveti Duh, prof. dr. sc. Ana-Marije Šimundić. Mjesecima ukazujemo na neodrživost stanja u toj bolnici, a što je bilo vidljivo po brojnim incidentima koji su dospijevali u javnost”, rekao je Peternel.

Peternel ističe kako je činjenica da prof. Šimundić nije upravljala bolnicom na način na koji je to potrebno da bi ta ustanova zadovoljavala svoju svrhu, a to je da bude na usluzi bolesnim građanima grada Zagreba te da u tom smislu funkcionira na zadovoljstvo građana.

”Tražili smo njezinu ostavku i znatno prije negoli je prof. Šimundić dobila Nagradu Grada Zagreba za dobro upravljanje tom bolnicom. Ponovno ističemo da smatramo skandaloznim da je Nagrada Grada Zagreba dodijeljena upravo ravnateljici koja je dva mjeseca nakon toga odstupila s dužnosti”, naglasio je.

Peternel je upozorio da je očigledno kako je ta nagrada motivirana isključivo političko-ideološkim razlozima, odnosno uvođenjem pobačaja u KB Sveti Duh i pronalaskom liječnika koji nisu imali problem priziva savjesti.

”Domovinski pokret Grada Zagreba očekuje od gradske vlasti da smijeni i Upravno vijeće bolnice Sveti Duh te da imenuje novo Upravno vijeće koje će biti sposobno imenovati ravnatelja koji će uvesti red u tu bolnicu, a kako bi ona mogla svrhovito pružati usluge pacijentima”, poručio je Peternel.

Dodao je i da očekuju da novo Upravno vijeće bude sastavljeno od stručnih ljudi koji neće prilikom izbora ravnatelja izazivati bilo kakve ideološke prijepore i sukobe, već će, na zadovoljstvo pacijenata, ići na ruku struci.

 

Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta