Penava: Vlada inzistira na Covid potvrdama – predlažemo im da uvedu antikorupcijske potvrde

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je političke aktualnosti nakon IX. Sjednice predsjedništva Domovinskog pokreta, a uvodno je poručio kako je društvo trenutno najviše opterećeno situacijom vezanom uz pandemiju koja vlada te je tom prilikom pozvao na zajedništvo bez podjela na cijepljene i necijepljene.

“Ovo je izazovan trenutak gdje je prije svega potrebno zajedništvo u društvu. Nažalost, zbog politizacije i žrtvovanja zdravlja cijele nacije vis-à-vis kratkoročnih političkih interesa kao društvo smo došli na rub kaosa, odnosno ponora koji prijeti da će nas progutati”, izjavio je Penava.

Ne lišavajte ljude radnih mjesta radi drugačijeg mišljenja i ne igrajte se sa sudbinom djece

Penava je izjavio kako se zalažu za testiranja za cijepljene i necijepljene prilikom ulaska u bolnice jer, tvrdi, treba zaštititi bolesne kao i djelatnike u zdravstvenom sustavu te u Domovima za starije, a potom je apelirao da se ljude ne lišava egzistencije zbog toga što nemaju povjerenja u sustav za koji odgovornost snose premijer i njegova Vlada.

“Dijeliti dodatno društvo u ovom teškom momentu je nešto što nam ne treba i apeliramo na slanje poruke zajedništva, apeliramo na Vladu RH i na Stožer da ne lišavaju ljude radnih mjesta zato što imaju drugačije mišljenje i da se ni pod jednim uvjetom ne igraju sa sudbinom djece i ne uključuju ih u eksperiment sa cijepljenjem”, poručio je čelnik DP-a.

Osvrnuo se i na posljednje koruptivne afere vladajućeg HDZ-a i njihove ministrice Žalac, poručivši kako to nije prvi slučaj gdje su županijski sudovi i odvjetništvo zakazali i kako je u slučaju Mustač-Perković bio potreban sud u Münchenu kako bi se došlo do pravomoćnih presuda u ekspresnom roku.

“Ponovno su nam trebali europski javni tužitelji (OLAF) kako bi proveli nešto što se u ostatku svijeta smatra normalnim, kako bi koruptivne radnje bile detektirane, prokazane i na kraju obrađene i procesuirane. Podsjetit ću vas da nije bilo Haag-a praktično ne bi bilo niti jednog okrivljenika višeg ranga za razaranje jednog kompletnog grada i tisuće mrtvih i tu možemo zahvaliti međunarodnom tribunalu. Nažalost, domaćem pravosuđu ne jer očito pravda, poštenje, profesionalnost i savjest ne žive u institucijama RH, a odgovornost za to snose oni koji detektiraju i na kraju provode nacionalnu politiku”, oštar je bio Penava.

Domovinski pokret pozdravio nabavku zrakoplova

Domovinski pokret pozdravio je nabavku zrakoplova, međutim smatraju da je to trebalo ranije napraviti i da su trebali ostati vjerni strateškim partnerima koji su nam se dokazali kada je to bilo najpotrebnije, a ne na temelju nekakvih osobnih preferencija ili dvojnog državljanstva.

“Stav DP-a je da su strateška partnerstva nešto što se gradi desetljećima i apsolutno ne možemo shvatiti poziciju gdje se otišlo u smjeru odabira nekih drugih proizvođača, iz nekih drugih država, a zapravo se napustilo saveznike koji su nam se pokazali u trenutcima kad je to bilo najteže. Mislim da bi svi bili puno sretniji da se ostalo na odabiru američkih ili izraelskih partnera jer smatramo da je ono 2018. bio odličan potez u smislu vanjsko-političkog pozicioniranja Hrvatske i velika je stvar što smo dobili izraelske pilote i zrakoplovstvo da prelete iznad Knina na dan pobjede 2018. godine”, istaknuo je Penava.

Zahvaljujući aktualnim politikama u RH u Slavoniji ugašeno gotovo 500 radnih mjesta

“Vrlo važna tema koja prolazi ispod radara u silnom šumu javnog prostora jest Vlada koja inzistira na Covid potvrdama, a mi u Domovinskom pokretu puno više se zalažemo i predlažemo im da uvedu antikorupcijske potvrde”, poručio je Penava te je komentirao gašenje poduzeća Boxmark Leather iz Gornje Vrbe sa 259 zaposlenih i Đure Đaković industrijska rješenja sa 150 radnih mjesta u Brodsko-posavskoj županiji.

“Zbog pogrešnih politika, nedostatka regionalnih, gospodarskih i svih ostalih mjera svjedočimo kontinuiranom gašenju industrijske proizvodnje u RH, nažalost u ovom slučaju oba poduzeća, dakle gotovo 500 radnih mjesta u Brodsko-posavskoj županiji nešto je što će dodatno narušiti demografsku sliku Slavonije i nešto što smo naučili viđati od aktualne politike u RH stoga ih molimo da što prije počnu voditi regionalne politike, počnu mijenjati demografsku sliku, počnu prihvaćati dobronamjerne savjete Domovinskog pokreta i ostalih političkih grupacija kojima je jedino u interesu gospodarski oporavak i razvoj Republike Hrvatske”, zaključio je Penava.

Domovinski pokret