PEKLENICA I KRIŽOVEC DOBIVAJU NOVI ANTENSKI STUP, A ŠTO JE S ONIM U CRKVI?

Na aktualnom satu 16. sjednice Gradskog Vijeća Grada Mursko Središće koja je održana 8. travnja vijećnik Leonard Sanjković (HDZ) postavio je pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku.

04

„ Prvo vam upućujem pohvalu na izmještaju antenskog stupa iz centra grada, no mene zanima što je sa Peklenicom i Križovcom gdje je signal slab da ne kažem očajan. I kvaliteta poziva je slaba pa me zanima što se čini po tom pitanju?

„ Već smo duboko u akciji da to riješimo. Bio je prijedlog da se na Društveni dom u Križovcu postavi stup no to je otpalo zbog određenih neslaganja da ne kažem protivljenja, kao i ideja da on bude na groblju na mrtvačnici, ali i to je odbačeno kao neprimjerno. Na kraju je nađeno rješenje da se između Peklenice i Križovca postavi novi antenski stup što je HT voljan učiniti čim se steknu potrebni preduvjeti, a to su zemljište i prostorno-planski uvjeti, odgovorio je Srpak.

Sa svojim pitanjem na ovu temu nadovezao se vijećnik HSU-a Antun Turk koji je rekao da u središćanskoj crkvi već 4 godine postoji odašiljač jednog teleoperatera koji je skriven u tornju. Bio je kod župnika Tomislava Antekolovića na razgovoru o tome, ali on se protivi uklanjanju i nije voljan to učiniti, jer kako kaže Turk godišnje za to crkva dobiva 30.000 kuna. Što Srpak misli učiniti u svezi toga, bilo je njegovo pitanje.

03

Gradonačelnik je odgovorio da on nikada nije obećao da će izmjestiti i taj stup, a to bi bilo moguće samo onda kada bi crkva bila u vlasništvu Grada. Grad nema za to nikakve ingerencije i na privatnim se objektima telekomunikacijske antene mogu postavljati bez ikakve dozvole. Još je naveo da su sva mjerenja pokazala da je zračenje u okviru dopuštenog, a HT je maknuo svoj stup iz centra zbog dobre volje i njegovog inzistiranja.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)

01