Pavo Jazvić, teški invalid Domovinskog rata postavlja pitanje odvjetnicima, pravnicima i sucima!

Imamo li mi koji provodimo svoj život kao teški stradalnici, obitelji poginulih, mi  teži invalidi Domovinskog rata pravo na nekakvu naknadu od strane Srbije i Crne Gore. Naime, nas teških invalida i obitelji poginulih ima sigurno više od deset tisuća u cijeloj državi.

Ako bi se svi mi udružili i pokrenuli tužbu (vanjskom sudu) protiv navedenih država mislim da bi uspjeli u tome. Ja sam mišljenja kako imamo nekakve šanse za nadoknadu nematerijalne štete. Nismo mi pojedinci krivi za prošli rat koji se vodio i mislim da nismo stradali zato što smo htjeli stradati (tko bi htio ostati teži invalid ili poginuti).

Moja mala udruga kojoj sam na čelu ima u svom članstvu samo HRVI i to me ponukalo da napišrm ovaj osvrt kao pitanja za navedene struke koji o ovoj temi znaju više od nas. Ja sam za kolektivno pokretanje tužbe protiv Srbije i Crne Gore i za to sam da nama stradalnicima i obiteljima poginulih nadoknade nematerijalnu štetu, odnosno novčana sredstva. Mislim da se u ovaj proces mogu uključiti svi stratradalnici Domovinskog rata, a to je sa poginulima više desetaka tisuća osoba.

(Pavo Jazvić)