Pavković: Predstavnike svih država Europske unije očekujemo na Dan pobjede u Kninu!

Nema stranog državnika koji posjeti Izrael a da ne zapali vječni plamen i položi vijenac u tamošnjem Memorijalnom muzeju Yad Vashem i položi vijenac na ploču ispod koje je pepeo ubijenih u spomen na Židove ubijene u nacističkim pogromima i logorima u Drugom svjetskom ratu…

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prigodom posjeta ovoj zemlji, osim što se iskreno naklonila nevinim žrtvama, izrazila je svoju tugu zbog žrtava holokausta u Hrvatskoj, Europi i cijelom svijetu te duboko suosjećanje s obiteljima žrtava i njihovim potomcima. Direktorici muzeja Dorit Novak darovala je knjigu Estner Gitman, američke Židovke iz Sarajeva, „Stup ljudskih prava“ o blaženom Alojziju Stepincu!

Nu, s druge pak strane, (svaka čast iznimkama, poput turskog premijera), nema stranog državnika koji dođe u posjet hrvatskoj državi, odnosno glavnom gradu Zagrebu, a da zapali svijeću i položili vijenac za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu!!!

Ne, to tako ne smije biti!

Strani državnici koje dolaze u Hrvatsku, uključujući i veleposlanike, morali bi se prvo nakloniti nevinim žrtvama koje su dale živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, kao što se to radi ne samo u Izraelu nego i u drugim državama.

Pijetet prema žrtvama srbijanske i ine agresije može se osim u Zagrebu iskazati i u Vukovaru, Kninu, Škabrnji, Pakracu…

Većina onih koji nam dolaze u posjetu vjerojatno (da se malo našalimo) nemaju ni pojma da je Hrvatska, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana, nastala u krvi, da je za nju život dalo oko petnaest tisuća ljudi i na desetine tisuća ranjenih.

Uskoro, 5. kolovoza, obilježit ćemo i veličanstvenu pobjedu hrvatske vojske i policije Oluja 95. i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Očekujemo da će toga dana, u Knin, na nacionalnu svečanost, ako nitko drugi, a ono sve članice Europske unije poslati svoje predstavnike, jer bi na taj skroman i dostojanstveni  način umnogome  doprinijeli da se hrvatski branitelji i hrvatske žrtve nikada neće i ne smiju zaboraviti!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

(https://www.braniteljski-portal.com)

(foto: arhiva Muralista)