Pao dogovor na desnici: “Postigli smo sporazum i s Hrvatskim suverenistima, do kraja tjedna još jedan, nadam se i dva”

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro postigao je sporazum s Hrvatskim blokom i Hrvatskim suverenistima, a najavio je još nekoliko sporazuma do kraja tjedna. Hoće li među njima biti i onaj s Ivanom Penavom, nije htio otkriti.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje ZekanovićMarijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i supredsjednik Hrvatskih suverenista, te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a, održali su konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen njihov zajednički izlazak na parlamentarne izbore, piše https://dnevnik.hr/

“S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Neizmjerno smo zadovoljni s tim. Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj”, rekao je Škoro.

Zekanović je rekao da će Suverenisti biti alternativa koju Hrvati već dugo traže.

Njihova će opcija biti alternativa lijevim i desnim elitama, najavio je Pavliček. “Prvi put će hrvatski građani nakon dugo godina moći glasati za nekoga, a ne protiv”, kaže Pavliček.

Škoro je najavio još jedan sporazum do kraja tjedna. “Nadam se i dva, ako ne i tri. Nisam pritom mislio na Most”, kaže Škoro, ne želeći otkriti o kakvim se sporazumima radi. “Pregovori su u tijeku, nije dobro da otkrivam detalje”, kaže Škoro, odgovarajući na pitanje je li među tim sporazumima i onaj s Ivanom Penavom.

“On mora razriješiti svoj formalno-pravni status u HDZ-u. Dok se to ne dogodi, ne mogu ništa govoriti”, rekao je Škoro. Dodao je da je otvoren i za Brunu Esih i Tomislava Karamarka. “Otvoreni smo za sve kojima je dosta žetončića i briselskih interesa”, kaže Škoro.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: Screenshot)