Ovršni ustanak u Međimurskoj županiji u četvrtak 29. ožujka

Zapalimo svijeću na VELIKI ČETVRTAK 29.03.2018. za tisuće onih koji nisu preživjeli ovršni teror! Mjesto paljenja je po svim gradovima, općinama i selima Hrvatske!

Dragi ovršeni i svi oni koji podržavaju ovu pravednu borbu Ovršnog ustanka, pozivamo vas da se organizirate po gradovima i selima gdje ćete paliti svijeće za sve žrtve Ovršnog zakona i vladajuće vrhuške koja ga je donijela i na monstruozan način provodila.

Preporučujemo vam da vrijeme paljenja bude u 17 sati, a ako se na terenu dogovorite za neko drugo vrijeme javite nam kako bismo u medijima objavili adrese gdje se pali i u koliko sati. Svi palimo na Veliki četvrtak, a mjesto i točno vrijeme možete sami dogovoriti na terenu. Izradite koji transparent i pošaljite sliku i prije Velikog četvrtka da se pripremate.

Mjesto paljenja može biti FINA, Ministarstvo pravosuđa, sudovi i drugdje. Javite nam tko je osoba za kontakt kako bismo lokalnim medijima na terenu poslati pozive gdje palite i kada da vas obiđu i čuju vašu priču. I vi sami možete pozvati lokalne medije ako ste u mogućnosti.

Cilj ovog paljenja je osvješćivanje veličine problema i imenovanje krivaca kako bi se spriječile nove žrtve i prisililo Vladu da nađe rješenje za blokirane ili da odstupi. Dosta je bilo ovršnog terora!

(Radovan Preložnjak)