OTVORENO PISMO VUKOVARSKIH BRANITELJA I LOGORAŠA IZ MEĐIMURJA

Vukovarski branitelji i logoraši protivili su se Srbijanskom otvaranju poglavlja 23 i 24 koje su dozvolile hrvatske vlasti i politike. Smatramo da se Srbiji nije sijelo dozvoliti da otvore ta poglavlja dok ne kažu gdje se nalazi preko 1500 nestalih građana RH, dok ne plate RATNU ODŠTETU hrvatskom narodu,dok ne zatvore sve ubojice i zlotvore koji su ubili 350 hrvatskih branitelja i građana po raznim Srbijanskim logorima,dok ne odgovaraju za 2500 umrlih hrvatskih građana koji su umrli radi zlostavljanja i mučenja u srbijanskim logorima.dok ne vrate svu opljačkanu imovinu hrvatskih građana.

Nažalost vlada ZORANA MILANOVIĆA i TIHOMIRA OREŠKOVIĆA izdala je HRVATSKE BRANITELJE, izdali su DOMOVINSKI RAT, izdali su roditelje,braću obitelj poginulih i nestalih HRVATSKIH BRANITELJA izdali su HRVATSKU DRŽAVU. Smatramo da sve one političare koji su iz neznanja doprinijeli ovom izdajničkom činu treba maknut iz hrvatske politike da ne donose odluke protiv hrvatskih interesa a one koji su te izdajničke odluke donesli zlurado i svjesno treba sudit za VELEIZDAJU.

Sada nam je i jasnije zašto je vlada ZORANA MILANOVIĆA  toliko inzistirala na objavi podataka HRVATSKIH BRANITELJA tzv. registra i sad vidimo da on nije donesen  u čast HRVATSKIM BRANITELJIMA već za lakši dolazak agresora do podataka HRVATSKIH BRANITELJA radi lakšeg suđenja hrvatskim braniteljima.

Na žalost na tom četničkom tj. agresorskom popisu nalaze se i Međimurci i članovi naše udruge koje nakon što su ih u Srbijanskim logorima mjesecima nakon pada Vukovara u kojem su srpske horde počinile GENOCID u kojem su klali,ubijali,silovali mučili, premlaćivali,ponižavali, zlostavljali. Sad su im bivša MILANOVIĆEVA i ova OREŠKOVIĆEVA vlada omogućile da ih još i sude. Umjesto da hrvatska država sudi zlotvorima,zločincima,koljačima,silovateljima koji slobodno šeću Vukovarom, pa čak neki od  njih od 2001. nose odore HRVATSKE POLICIJE, one iste koje smo mi nosili,one odore čije su pripadnike ubijali na OVČARI oni su omogućili zlotvorima da sude svojim žrtvama.

Davno je pokojni V. Gotovac rekao..”Stvar treba nazvat pravim imenom to je moral i poštenje svakog društva”. Pa samim time ova zlodjela hrvatskih vlada treba nazvat pravim imenom  VELEIZDAJOM!

Na kraju smatramo da za ovakve političare i politiku koje se vodi od 2000. pa do danas NIJE SMIO POGINUT NI PAS, A NE 20 000 HRVATSKIH BRANITELJA….”

S poštovanjem

Udruga “Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja”

Željko Sršan, predsjednik

Tel. 040/500-480