Otvoreno pismo premijeru i Vladi Republike Hrvatske Udruge Vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja

Poštovani gospodine premijeru i Vlado Republike Hrvatske,

ovim putem Vas molimo da se ne služite raznim cirkusima za javnost, primjerice kaznenom prijavom protiv građanina srpske nacionalnosti protiv kojeg ste “podnijeli” kaznenu prijavu za zločine na Ovčari.

Vremena “naive, hlebine, generalića” su odavno prošla tj. prošla su kao i prolaznost svih Vaših medijskih spinova i pokušaja manipuliranja hrvatskim braniteljima. Naime, o dotičnom je sve poznato već 20 godina kao i imena te prezimena, zvjerstva i zločina onih koje ste zaposlili u HRVATSKOM MUP-u, državnim institucijama, DORH-u i ostalim institucijama.

Odabrali ste onog koji je NEBITAN, ali nikako da osudite one ZLOTVORE koji slobodno šetaju Vukovarom, Hrvatskom i prijete svojim žrtvama i njihovim obiteljima.
Ponižavate nas govoreći da je vukovarsko-srijemski dožupan bio svjedok na Ovčari, dok za hrvatske branitelja koji su bili po 5 kilometara udaljeni od pojedinačnih zločina, podnosite kaznene prijave proglašavajući ih “suučesnicima”, a protiv njih svjedoče agresori.

Svjedočenje hrvatskih građana i branitelja protiv ratnih zločinaca, četnika, ubojica, silovatelja proglašava ovaj tzv. DORH “pristranim”, ali svjedočenje zločinca i agresora, relevantnim i istinitim.

Sve ovo ogorčenje građana, dragovoljaca, vukovarskih branitelja i logoraša rezultat je spoznaje da je vukovarsko-srijemski dožupan iz SDSS-a u vrijeme mučenja i ubojstva bio na Ovčari , tamo kraj rupe koju su iskopali i u koju su bacili naše prijatelje i ranjenike iz vukovarske bolnice.

Stoga dajemo punu podršku gospodinu gradonačelniku Penavi u ovom protestu. Puno naših prijatelja još se uvijek nalazi u raznim “OVČARAMA, ŠKABRNJAMA”, za koje znaju i u čijim su zločinima učestvovali razni članovi današnjeg SDSS-a.

(Željko Sršan)