Otvoreno pismo načelniku Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću

Kao da nam nije dosta pandemija Covida-19, nego nam je naša Vlada pustila i drugi epidemiološki virus „ovrhe-19.10.“ , kako u cijeloj RH, tako i u Međimursku županiju. Ta dva virusa bi se mogla pokazati pogubna za naše ljude koji su već dugo na vjetrometini raznih nedaća. Javljaju nam se građani iz Općine Sveti Juraj na Bregu da na kućne adrese dobivaju obavijesti o prijenosu potraživanja sa komunalnog poduzeća kojem duguju, na tvrtku za naplatu potraživanja. Naime, radi se među ostalim i o malim iznosima kao što je dug od 64 kune, koji će ovim prijenosom višestruko narasti.

Dugovanja je potrebno podmirivati isto kao i svoje obveze, ali smo protiv preprodaje dugovanja trećim osobama. Dugovi se na ovaj način neće vratiti, već postaju NENAPLATIVI i NEOTPLATIVI.  Agencije će halapljivo pojesti sva sredstva, a vjerovnik se neće namiriti. Ovim putem apeliramo na načelnika Anđelka Nagrajsalovića da se zauzme za prestanak preprodaje dugovanja i da se nađe neki drugi način naplate. Apeliramo i na sve ostale gradonačelnike i načelnike općina u Međimurskoj županiji da učine isto!

Načelnik Anđelko Nagrajsalović nas je informirao da se na natječaje za odvoz smeća u brežnim općinama, ne javljaju komunalna poduzeća iz Međimurja: Čakom, Prekom, Murs Ekom. Zbog toga su te općine prisiljene uzeti komunalna poduzeća van Međimurske županije. Kako je moguće da se vanjskim KP isplati više odvoziti otpad nego domaćim? Zbog toga i dolazi do ovakvih situacija. Pozivamo Čakom, Prekom i Murs Ekom da se jave na natječaje.

Pozivamo načelnika Anđelka Nagrajsalovića da sazove sjednicu Savjeta za potrošače općine Sveti Juraj na Bregu.

Građani, ako dobijete obavijest o prijenosu potraživanja, javite nam se na mail udruge: [email protected], kako bi mogli intervenirati.

Udruga Ovršni Međimurske županije