Otvoreno pismo načelniku Općine Gornji Mihaljevec

Poštovani gospodine Lovrec!

Dana 13. svinja 2021. su Vaši aktivisti „Nezavisne liste Gorana Lovreca“ raznosili po svim kućama u općini upravo tiskan broj službenog časopisa Općine Gornji Mihaljevec „MIHALOVČAN“ pod izlikom da to dijele predsjednici VMO (a činjenica je da su svi Vaši aktivisti).

To što je uz „Mihalovčan“ dijeljen u Vaš predizborni letak, što je usput agitirano da se glasa za Vas na predstojećim lokalnim izborima i što je ovaj broj „Mihalovčana“ pun Vaše predizborne promidžbe, iako je tiskan novcem iz Proračuna, neka služi Vama na čast!

Nas u Društvu VETERAN ozbiljno zabrinjava i vrijeđa što niste objavili naš prilog u MIHALOVČANU, a tražili ste da dostavimo tekst i slike koje smo Vam uredno poslali na vrijeme. U našem prilogu je jasno istaknuta i promocija Općine i suradnja među udrugama i dat dužan pijetet braniteljima.

Pozivamo Vas da javno objavite zašto diskriminirate branitelje !!!!!!

Pustimo floskule, sadržaj „Mihalovčana“ nije mogao ići u tisak bez Vašeg odobrenja, to više što ste dva mjeseca prije smijenili dotadašnju urednicu „Mihalovčana“ koja Vam je sada sasvim slučajno protukandidatkinja na izborima.

Takav Vaš odnos prema braniteljima vrijeđa sve istinske branitelje u općini i šire. To je diskriminacija i omalovažavanje branitelja, bar tako mi branitelji to osjećamo.

Sada vidim da nismo samo mi reagirali na “Mihalovčan”

http://os-gornji-mihaljevec.skole.hr/?news_hk=1&news_id=993&mshow=290&fbclid=IwAR3vg_DwPFYMhxlgMRlrVwVWkjByH2qaZ6hPjkkF-mRiIWmL0ShK8m8V1J4#mod_news

Kako Vi niste htjeli objaviti naš prilog evo da i Vas i svekoliku javnost upoznajemo s našim prilogom (tekst i slike), te Vas još jednom javno pozivamo na očitovanje!

Prilog za Mihalovčan 2021

VETERAN“ – društvo branitelja Domovinskog rata

Društvo „VETERAN“ je osnovano prije dvije godine iz razloga što se u hrvatskoj javnosti počela sustavno razvijati politika omalovažavanja tekovina Domovinskog rata, a branitelji, posebno oboljeli, se stigmatiziraju. Stoga je grupa branitelja/dragovoljaca DR odlučila osnovati udrugu s ciljem očuvanja tekovina, digniteta i tradicija postrojbi Hrvatske vojske u čijem sastavu su bili branitelji s područja Općine Gornji Mihaljevec, te zaštita statusa, dostojanstva i interesa hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, kao i  pružanje svekolike pomoći svojim članovima kroz širenje istine o hrvatskoj povijesti i ratnim stradanjima hrvatskog naroda kroz povijest.

Ideja je da se aktivnosti branitelja organiziraju u malim ruralnim sredinama jer bila je čast i obveza braniti Domovinu. To mali hrabri ljudi i poslije Domovinskog rata vrijedno rade u svojim sredinama gradeći bolje sutra za buduće naraštaje.

Prošla godina imala je veliki utjecaj na provedbu aktivnosti u uvjetima Korona krize, ali je Društvo VETERAN, uz svekoliko angažiranje volontera i uz pomoć Općine Gornji Mihaljevec vrlo uspješno provelo projekt „DA SE NE ZABORAVI – Z VUKANOVCA S LJUBAVLJU – DAN MEĐIMURSKE ŽUPANIJE“

U provedbi je na zgradi Općine Gornji Mihaljevec postavljena spomen ploča s tekstom da se tu nalazilo Zapovjedništvo OS za Međimurje. Ploču je zajedno sa Zvonkom Krnjakom, vukovarskim braniteljem, otkrio  izaslanik potpredsjednika Vlade i Ministra hrvatskih branitelja gospodin Vladimir Bergman, načelnik sektora za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Događaju su nazočili Matija Posavec – župan međimurski, Antun Jurinec – ratni predsjednik Kriznog stožera, Vlado Hranjec – predstojnik Područnog odsjeka za poslove obrane Čakovec, Ivan Sokač – načelnik Policijske uprave Međimurske, predstavnici medija i drugi uvaženi gosti i hrvatski branitelji s područja Općine Gornji Mihaljevec.

Na Dan međimurskih branitelja (17. rujna 2020.)  članovi Društva „VETERAN“ su na mjesnom groblju kod centralnog križa položili vijenac i zapalili svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a potom je služena Sveta misa zadušnica u Crkvi Sv. Katarine dj. i mučenice u Gornjem Mihaljevcu,  koju je predvodio župnik Ivan Vugrinčić.

Poslije Svete mise organizirana je svečana akademija u Društvenom domu Preseka  u suradnji Udrugom LUNA (mažoretkinje)  i uz koncert Ivice Pepelka koji je poznati hrvatski glazbenik, pjevač i skladatelj – jedan je od najpoznatijih autora kajkavskih popevki.

Za potrebe vidljivosti aktivnosti Društva „VETERAN“ održava se mrežna stranica www.veteran.hr na koju su linkom povezani profili Društva „VETERAN“ na društvenim mrežama: Facebook, Youtube, LinkedIn i Twitter.

Željko Tomašić