Otvoreno pismo koje se ne isplati ni poslati ministru Horvatu – upućujemo ga hrvatskoj javnosti

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine (koja kobasica od naziva) Darko Horvat je u HRT-ovoj emisiji „Otvoreno“ izjavio po tko zna koji put vladinu mantru da ćemo mi opet biti krivi za NEŠTO. Ovaj put za širenje korone i novi lockdown, jer za to „će biti kriva isključivo naša neodgovornost“. Opet neće biti krivi oni koji su se sada opet zbog svojih izbora u stranci razmiljeli kojekuda i organiziraju sve što treba u tom pravcu, jer radi se o njima prevažnim stvarima, najbitnijim na svijetu. Pri tome paziti na koronu, može se samo usput.

Uporno prebacivanje odgovornosti za štetu na leđa građana, a naravno, sve pozitivno je rezultat „pregalačkog rada Vlade“, to je već zaštitni znak vladajućih. Tako se i Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix, upecao na Vladine udice, pa će i on svoje radnike smatrati odgovornim za to što su se doveli u položaj samoizolacije. Treba ih dodatno lupiti po đepu, kao da im život u Hrvatskoj ionako previše ne izvlači iz tankih kuvertica s plaćama, pa i samom gospodinu Đuri Horvatu. Koliko su radnici već Mercedesa kupili ovoj garnituri na vlasti, a sami neće moći ni s biciklom na posao.

Gospodin ministar Horvat je naglasio kako je predsjednik Vlade pozivao oporbu na konstruktivni razgovor i dijalog, kao da to može postojati kad je HDZ u pitanju. Oni predstavljanje svojih ultimata  oporbi i odbijanje njihovih prijedloga smatraju dijalogom. Oni ionako pozivaju i zahtijevaju konsenzus onda kad nešto ne mogu sami odraditi. Za ovo prtljanje u koroni im treba oporba i radi zajedničke odgovornosti.

Ne znamo zašto se čuditi građanima ako se slobodnije kreću, kad im od vladajućih dolaze upozorenja samo kako bi građani trebali paziti na sve, a vladajući mogu baš sve što zažele. Da je neka ozbiljna prijetnja, onda bi valjda vladajući proglasili izvanredno stanje. Onda bi se i odluke donosile na drukčiji način.

Ovako, Vlada kaže nije izvanredno stanje, stanje je redovno, pa što onda tražite od građana?

Slobodna Hrvatska Međimurje