OTVORENO PISMO GRADU UDRUGE „SERJOJNSKE MAME I BEBE“

Poštovani!

Pišem Vam ovo pismo u ime udruge „Serjojnske mame i bebe“ , zapravo u ime svih mama,djece i obitelji na području našeg grada. Kao i sve mame , volimo se družiti , pričati,izmjenjivati ideje i iskustva, a i ono najvažnije uvijek težimo zajedništvu i boljoj budućnosti za nas a posebice za našu djecu. Kao što znate na području grada živi preko 7000 stanovnika , najljepše je to vidjeti tokom ljeta kada svi volimo što kvalitetnije provesti to malo dragocjenog , slobodnog vremena sa svojom obitelji u prirodi.

Naša šetnica je predivno mjesto za nedjeljni izlazak . Pun pogodak ne samo za domaće stanovništvo već i za turizam . Vjerujem da izgleda primamljivo u ulasku u Hrvatsku za protegnuti noge nakon dugog puta. No ono što nedostaje vjerujem da je svima jasno , jer jednom kada dođemo do šetnice i vidimo mnoštvo vesele i skakutave djece , idilu kvare samo dvije ljuljačke na koje treba čekati u redu. Ponekad jednostavno samo prođemo pored i produžimo za Lendavu na veliko dječje igralište sa mnoštvo sprava za djecu svih uzrasta okruženo zelenilom.

A onda mi neda mira i mislim kako je tužno da moramo ići preko granice da bi se dijete moglo igrati . Zar ne? Stvarno imamo predivan grad sa mnoštvo događaja i svaka pohvala za to . Međutim tokom gradnje šetnice očekivali smo da će biti i sadržaja za djecu. Nekako se sve čini kao da je nekome to promaklo pa su onda na kraju stavili dvije ljuljačke, klackalicu i gotova stvar. Ipak na kraju sam ostavila trunku nade , jednostavno se nadam da će se u bližoj budućnosti misliti i na ono najdragocjenije.

Pa stoga molim da se ovo pismo pročita barem jednom naglas . Može li se u gradu naći sredstva i prostora za izgradnju jednog većeg igrališta za djecu svih uzrasta? Mislimo da je jednom gradu to velika mana i prijeka potreba, koja će se, ja vjerujem ispraviti. Grad , njegovo stanovništvo a posebice djeca to zaslužuju. ! Zahvaljujem na oduzetom vremenu za čitanje i očekujemo Vaš odgovor. Lijepo pozdrav !

Martina Jalšovec, Udruga „Serjojnske mame i bebe“

(foto: rt, Anđelko Jurak)

10527288_10203485937340626_180366461740193482_n