OSLOBAĐANJE PLAĆANJA KOMUNALNE NAKNADE TEK NAKON PRIMITKA UPLATNICA

Obrazloženje o načinu oslobađanja plaćanja komunalne naknade

i odgovor na upite u svezi otpisa dugovanja.

 

Temeljem upita građana i medija o mogućem otpisu dugovanja od strane Grada Mursko Središće, u prilogu objavljujemo OBAVIJEST O KOMUNALNOJ NAKNADI u kojoj se točno navode kriteriji oslobađanja plaćanja komunalne naknade, te ODLUKU O DOPUNAMA ODLUKE O KOMUNALNOJ NAKNADI GRADA MURSKO SREDIŠĆE, u kojoj se točno definira način mogućeg otpisa dugovanja u pojedinim slučajevima.

Dakle, Grad već temeljem navedene odluke Gradskog vijeća, kojom je gradonačelnik ovlašten, provodi otpis dugovanja komunalne naknade u opravdanim slučajevima na temelju mišljenja Socijalnog vijeća i Vijeća mjesnog odbora. Napominjemo da uz to Grad građane oslobađa i plaćanja odvoza kućnog smeća u slučaju tj. po kriteriju da prihod po članu kućanstva ne prelazi 800,00 kn, te da druge oblike otpisa dugovanja npr. struja, voda, plin, telefon… Grad zakonski ne može provesti jer nisu u gradskoj nadležnosti.

NAPOMENA:

Napominjemo da se zahtjevi za redovito oslobađanje plaćanja komunalne naknade u Gradskoj upravi mogu podnositi tek nakon primitka uplatnica, što će biti krajem ožujka 2015. godine.

S poštovanjem. GRADONAČELNIK: Dražen Srpak