Osim svojim, Grad Mursko Središće pomaže i drugim udrugama i općinama iz Međimurja, Hrvatske i Mađarske

Grad Mursko Središće proteklih nekoliko godina po mnogo čemu se promijenio. Grad investicijama koje provodi ili je proveo dobiva jednu drugu dimenziju življenja, ugodnu za svakog građanina najsjevernijeg grada. Kada se sagleda u aktivnosti i brojna postignuća udruga koje se bave kulturnim amaterizmom, postignuća sportskih klubova, udruga civilnog društva na području grada s ponosom možemo reći da Grad Mursko Središće postaje Grad kulture, Grad sporta … Grad Udruga. Za Grad Mursko Središće zna se u svakom dijelu Lijepe Naše, zahvaljujući udrugama koje kvalitetno promoviraju rudarski grad.

Ove godine za rad udruga predviđeno je čak 1,1 milijun kuna.

Osim udrugama sa svojeg područja Grad pomaže i udruge s područja cijelog Međimurja, ali i iz Hrvatske te Mađarske. Nabrojimo samo neke kojima su na zadnjoj sjednici stručnog kolegija gradonačelnika dodijeljena financijska sredstva.

Odobrena je isplata novčanih sredstava u iznosu od 28.000,00 kuna pobratimljenoj općini Narda u Mađarskoj za adaptaciju dječjeg vrtića iz sredstava za međunarodne pomoći.

Crkva Isusa Krista Mursko Središće  dobila je novčanih sredstava u iznosu od 20.000,00 kuna iz sredstava za vjerske zajednice za asfaltiranje prilaza i parkirališta ispred zgrade crkve

Župi sv. Marka, Selnica odobrena je  isplata novčanih sredstava u iznosu od 20.000,00 kuna iz sredstava za vjerske zajednice za uređenje unutrašnjosti i vanjskog okoliša kapele Gospe Škapularske u Štrukovcu.

Gradu Hrvatska Kostajnica isplatiti će se iznos od 2.000,00 kuna za podmirenje troškova nastalih angažmanom radne snage i materijalnih sredstava u obrani od poplave i čišćenja poslije povlačenja vode

Također pokrenut je postupak jednostavne nabave za završetak unutarnje obnove i opremanje društvenog doma u Peklenici s obuhvatom radova i unutrašnjeg uređenja i završetak građevinskih radova na dvorani društvenog doma s potrebnom tehnikom u iznosu do 200.000,00 kuna.

Za slijedeću fazu uređenja društvenog doma Hlapičina predviđeno je 200.000,00 kuna, a obuhvat radova odrediti će se prema pravilima struke.

Sve ovo samo je jedan dio pomoći, a ona će biti iz godine u godinu veća jer se i uveliko povećavaju financijska sredstva namijenjena radu udruga.

(rt, foto: Tin Tomanić)