Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec: Oktroirano Općinsko vijeće dalje po svome

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec Robert Veselko je zakazao 9. sjednicu Općinskog vijeća za 16.08.2022. godine na koji se Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec nije odazvala iz sljedećeg razloga:

  • Općinsko vijeće Općine Gornji Mihaljevec je održalo 8. sjednicu bez kvoruma, jer se oporba nije odazvala sjednici, a umjesto člana Marija Novaka koji je dao ostavku, vladajući su aktivirali mandat Damira Flinčeca koji je bio deveti na listi Kandidacijske liste grupe birača čiji je nositelj bio Goran Lovrec kako bi imali kvorum, što po zakonu o lokalnim izborima nije moguće.
  • Opetovao se pokazalo da vladajući ne poštuju hrvatske zakone, jer umjesto Novaka koji je dao ostavku, morali su aktivirati mandat slijedećeg sa Izborne liste, a to je g-đa Bojana Kovačić. Kako to nisu poštovali, glas g. Flinčeca je nevažeći jer nije mogao biti član Općinskog vijeća, a samim time i sve odluke koje su donesene na spornoj osmoj sjednici su nevažeće.
  • Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec je zbog kršenja zakona predala prijavu nadležnoj inspekciji koja je zatražila očitovanje od Općine kako bi donijela rješenje o legalnosti osme sjednice. Do sada nije pristiglo rješenje o statusu osme sjednice, pa možebitno i o statusu Općinskoga vijeća.
  • Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec se nije mogla odazvati pozivu i tako dati legitimitet nezakonitom radu Općinskog vijeća.

Tako će biti dok vladajući ne počnu primjenjivati pozitivne hrvatske propise, Statut Općine i Poslovnik o radu Općinskog vijeća. Ne prihvaćamo više biti demokratski ukras samovolji i bahatosti vladajućih koji vode računa samo o svojim interesima, a potpuno zanemaruju interese mještana, posebno ugroženih kategorija.

Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec

https://www.oporbagm.info/

predsjednik Kluba: Željko Dvanajščak

članovi: Mladen Borko, Franjo Kovačić, Boris Resman

Općina Gornji Mihaljevec, Općinsko vijeće

Klub vijećnika zajedničke liste kako smo sudjelovali na proteklim izborima za Općinsko vijeće (Nezavisna lista Matija Posavec – NL, Hrvatska demokratska zajednica – HDZ i Hrvatska socijalno – liberalna stranka – HSLS)