Općina Gornji Mihaljevec: Vladajući blokirali rad oporbe

Klub oporbenih vijećnika Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec je 13.12.2021. godine zatražio od predsjednika Općinskoga vijeća da se Klubu osigura prostor za rad i kontakte s građanima. Požurnica za pismeni odgovor, na pismeno kao i  zahtjev je predana 04.03.2022. godine.

Vladajući na čelu s općinskim načelnikom Goranom Lovrecom i predsjednikom Općinskog vijeća Robertom Veselko, su se oglušili na to,  omalovažavajući vijećnike Oporbenog kluba usmeno na sjednici Općinskog vijeća, da se jave na javni natječaj za dodjelu prostora za rad udruga kada ga Načelnik objavi.

Nije odobren prostor, niti je odgovoreno na zahtjev, te je Oporba prinuđena da pokrene prijavu za „administrativnu šutnju“.

Očigledno da se bez prijava ne mogu zaštiti ljudska i politička prava građana u Općini Gornji Mihaljevec. Načelnik jednostavno ne zna funkcionirati bez prijava, kako bi se mogao žaliti da ga svi mrze, napadaju i ometaju u radu s prijavama raznim inspekcijama.

Takvim ponašanjem se pokušava onemogućiti komunikacija oporbe s građanima, te je oporba prinuđena koristiti sredstva digitalne komunikacije.  Otvorili smo mrežni stranicu, te profile na društvenim mrežama facebook i youtube, te pozivamo građane da komuniciraju i surađuju s nama preko tih aplikacija, posebno preko službene e-mail adrese [email protected] i/ili on line obrasca koji se nalazi na našim mrežnim stranicama www.oporbagm.info.

Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec

predsjednik Kluba: Željko Dvanajščak

članovi: Mladen Borko, Franjo Kovačić, Boris Resman

Općina Gornji Mihaljevec, Općinsko vijeće

Klub vijećnika zajedničke liste kako smo sudjelovali na proteklim izborima za Općinsko vijeće (Nezavisna lista Matija Posavec – NL, Hrvatska demokratska zajednica – HDZ i Hrvatska socijalno – liberalna stranka – HSLS)