OLUJA DOLAZI SA SJEVERA Danijel Galović: Kriminal i korupcija u Hrvatskoj cvjetaju kao nigdje u Europi!

Predstavite se čitateljima sjeverne Hrvatske. Tko je Danijel Galović?

Prije svega jedan od nas kojemu je prekipjelo 30 godina gledati kako nas na sve mile i nemile načine  pljačkaju i kradu.

Što Vas je navelo da se bavite da tako kažemo “protestnom” politikom?

Po mom mišljenju u Hrvatskoj ne postoji protesta politika. Postoje samo umrežene strukture s lijevog i desnog političkog spektra te njihovi sateliti koji se u neredovitim ciklusima vraćaju na vlast  te velika većina naših svjesnih građana koji su u stalnoj potrebi za rješenjem ovakvog bezizlaznog stanja koje nas  je i dovelo po svim ekonomskim i socijalnim pokazateljima na samo europsko dno.

Ima li Vaša borba svrhe i rezultate?

Svako novo razotkrivanje nepravde u našem društvu ispunjava me zadovoljstvom i daje mi osjećaj da nisam uzalud gubio vrijeme, a kriminal i korupcija u našoj Hrvatskoj cvjetaju kao nigdje u Europi. Danas je to najočitije u našem pravosuđu u koje su naši građani potpuno izgubili povjerenje.

Možete li u Saboru išta promijeniti?

Znam da u Saboru leži  ključ rušenja Ovršnog zakona i znam da u toj ideji nisam sam. 300.000 blokiranih građana sramota je za cijelu državu, a ja ne želim biti dio te sramote.

Hrvatska danas, ali i sutra?

Hrvatsku danas treba što prije zaboraviti, a Hrvatska sutra mora izgledati onako kako smo je i sanjali  91. godine kada smo je svi zajedno i stvarali.

(R. Tomanić, foto: SD)