Ogranak Društva Josip Broz Tito Međimurje M. Središće održao svoju godišnju skupštinu

Članovi Ogranka Mursko Središće Društva Josip Broz Tito Međimurje održali su u petak 18. siječnja svoju osmu redovnu skupštinu. Predsjednik Društva Valent Tuksar u svom izlaganju istaknuo je kontinuirani rad Ogranka i prisutnost na svim značajnijim obilježavanjima antifašističke prošlosti kao i novije Hrvatske.

Ponosni su što je u zadnje vrijeme došlo do omasovljenja Ogranka pa tako danas broje čak četrdeset članova. Širenje kulturne baštine, sudjelovanje na realizaciji svih gradskih manifestacija i događanja, kao i poticanje prijateljstva i solidarnost među članovima je ono na što su dodatno ponosni istaknuo je Tuksar.

Za iduće razdoblje u 2019. godini Ogranak si je zacrtao vrlo bogat program, pa se tako planiraju posjeti na Brijune, put u Beograd, Kumrovec na Dan mladosti, obilježavanje komemoracije u Jasenovcu, polaganje vijenca na Dan antifašističke borbe, kao i mnoga druženja s ostalim članovima i organizacijama u Međimurju. Normalno tu je i neizostavni Gradski kotlić čiji su redovni i vrlo uspješni sudionici.

Pozdravio je goste iz Čakovca, Svetog Juraja u Trnju i Ivanovca, a posebno je pohvalio i naglasio osnivanje Ogranka u Selnici uz njihovu potporu.

Gost skupštine bio je i mr. sc. Zvonko Golob prvi antifašista Međimurja, te Vladimir Dobranić predsjednik Gradske organizacije SDP-a Mursko Središće te Nada Turk predsjednica gradskog Društva žena Mursko Središće, a izrazli su žal što se skupu nije odazvao pozvani Mladen Novak predsjednik Županijske organizacije SDP – a.

(tekst: Zlatko Rihtarec foto: Anđelko Jurak)