ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA ŽIVOG ZIDA U MURSKOM SREDIŠĆU

U subotu 16. siječnja u Murskome Središću održana je osnivačka skupština Živoga zida. Nakon izbora na kojima je Živi zid ušao u sabor, stranka pristupa ustroju teritorijalnih organizacija na području čitave Republike Hrvatske, pa tako i u Međimurju.

Začeci rada županijske organizacije Živi zid Međimurju sežu u 2012. godinu, a gradska organizacija Mursko Središće prva takve vrste osnovana na lokalnoj razini. Skupštinu je otvorio Branimir Bunjac pozdravljajući okupljene i podsjećajući na početke rada Živoga zida u Murskom Središću.

Izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Mikel PeruškoMira  Strnad i Jasmina Peruško, zapisničar i ovjerovitelji potpisa. Nakon toga utvrdili su se uvjeti za održavanje osnivačke skupštine sukladno Statutu Živoga zida. Izviješteno je da na području grada Murskoga Središća Živi zid ima 24 člana, od čega ih je 12 nazočilo samoj skupštini.

Zatim su predloženi kandidati za predsjedništvo organizacije i pristupilo se tajnom glasanju. Najviše glasova dobila je Vesna Topličanec koja je izabrana za predsjednicuFranciska Vida postala je potpredsjednica, a Natalija Klopotan tajnica gradske organizacije. Nova predsjednica potom se obratila skupštini i zahvalila na ukazanome povjerenju i obećala marljivo, demokratski i transparentno voditi gradsku organizaciju na dobrobit svih građana Murskoga Središća.

Skupštini su se obratili i gosti, članovi Živoga zida iz ostalih dijelova Međimurja i čestitajući na osnivanju poželjeli gradskoj organizaciji uspješan rad najavljujući daljnje jačanje stranke. Gradska organizacija sljedećih dana pokrenuti će postupak registracije pri Ministarstvu uprave kako bi čim prije i formalno započela s radom.

(Vesna Topličanec, foto Natalija Klopotan)

01

02

03

04

05

06

07