ODRŽANA MINI KLAUZURA HDZ-a U MURSKOM SREDIŠĆU

U M. Središću 10.09.2015.godine u prostorijama Vatrogasnog doma održana je mini-klauzura Grada M. Središća , općine Podturen, Dekanovec ,Sv.Martin na Muri , Štrigova , Selnica ,Gornji Mihaljevec, Sv.Juraj na Bregu  i Vratišinec.

IMG_6062

Klauzuru je pozdravivši sve prisutne otvorio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a M. Središće Dražen Srpak. Istaknuo je da već nekoliko godina HDZ M. Središća na izborima dobiva sve veću i veću potporu građana, no bez obzira na to da na izbore treba ući boreći se za svaki glas,a to je moguće samo dobrim programima. Nabrojio je i projekte na području grada koji su već u fazi realizacije ili u pripremnoj fazi naglasivši da u svima sudjeluju članovi HDZ-a što je svakako veliki pokazatelj što  i tko radi u Gradu.

IMG_6001

Već 25 godina guramo glavu u pijesak kada se radi o osjetljivom pitanju Roma. U ovom trenutku to je jedna od „rak-rana“ Međimurja, a nitko od političara na visokim pozicijama nije se ozbiljno uhvatio u koštac s rješavanjem tog problema – istaknuo je u Murskom Središću na stranačkoj klauzuri predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat. Vrijeme je da se „romsko pitanje“ počne sustavno rješavati i u praksi, ne samo na papiru, dodao je Horvat. U suprotnom ćemo imati sve više naslovnica o pretučenim policajcima od strane Roma, njihovom sukobu sa većinskim stanovništvom Međimurja…, a to svakako nije budućnost Međimurja kakvu želimo, rekao je Horvat!

IMG_6046

Nije ostao ni dužan aktualnom međimurskom županu koji, kako je rekao, na „fakinski“ način uspijeva, za sada, uvjeravati Međimurce da nam teče med i mlijeko, a da je za to zaslužan njegov mukotrpan rad.

– Zar je ozbiljno potpisati ugovor za gradnju novog Doma zdravlja a ne imati ni 20 posto osiguranih sredstava? Ista stvar vrijedi i za školu u Pribislavcu – radi se o čistom mazanju očiju, kaže Horvat. Uz to, dodao je, zar se možemo hvaliti investicijama koje imaju za cilj „porobljavanje“ međimurskog radnika, naročito žena – rad za 2500 kn jer nitko ne vodi brigu o kvaliteti radnog mjesta! – zaključio je Horvat.

– Zašto ministrica Opačić nije posjetila neko od romskih naselja, čega se boji? – nadovezala se saborska zastupnica Sunčana Glavak. Kao i ostali njezini (od ministrice Opačić) kolege iz Vlade, došavši u Međimurje izgovorila je jako puno komplimenata o tome kako smo mi vrijedni, pametni, kako imamo lijepo uređena dvorišta, no, sve to mi znamo i kako bi Međimurci rekli „toga imamo pun tavan“. Ono što nas boli jesu plaće „debelo“ ispod hrvatskog prosjeka, odlazak mladih (ali ne bauštelaca kao što je nekad bilo) već visokoškolovanih van Hrvatske, te velike podjele u društvu, kazala je Glavak.

IMG_6007

Nazočnima su se na klauzuri u Murskom Središću obratili gradonačelnik Dražen Srpak, voditelji izbornih stožera za III.izbornu jedinicu Zdravko Tušek, te za Međimursku županiju, Matija Žugec. (m)

IMG_6014

IMG_6028

IMG_6042

IMG_6074