Održana izvanredna skupština stranke Slobodna Hrvatska

U subotu, 20. listopada 2018. godine, u  Club salonu Parentium hotela Laguna u Zagrebu održana je skupština Slobodne Hrvatske. Slobodna Hrvatska jedinstvena je stranka jer nema predsjednika već tri supredsjednika. Stoga su i dosadašnja tri supredsjednika Danijel GalovićDamir-Kristijan Rogina te Ivan Pokupec svaki posebno podnijeli izvještaj o radu. Uz brojne aktivističke akcije, zamijećene od strane građana, ali i medija na svim razinama, započela je i jača politička aktivnost, a pristižu i novi članovi.

U vrlo konstruktivnoj raspravi prevladalo je mišljenje da je Slobodna Hrvatska već prepoznatljiva po supredsjedničkom sustavu i nema ni najmanje potrebe da se pokoravaju uvriježenim shemama te prijeđu na predsjednički sustav jer ne žele stvarati kult ličnosti. Štoviše, istaknuto je i da svaki član Središnjeg odbora ima pravo samostalno istupati u ime stranke i predstavljati stranku.

Slobodna Hrvatska je stranka poznata po podizanju kaznene prijave protiv Martine Dalić, Andreja Plenkovića i SDSS-a MiloradaPupovca te rušenju prošle godine najavljivanog poreza na nekretnine.

Članovi Slobodne Hrvatske su u medijima najprisutniji kroz borbu protiv ovršnog zakona, podivljalih cijena goriva i propadanja zdravstva, no već dvije i pol godine neumorno podižu svijest o stanju u pravosuđu, o izbornom zakonu i izbornim prijevarama, neodrživosti poljoprivredne filozofije, mirovinskom sustavu i svim područjima u kojima su građani ugnjetavani od strane vlade i lažne oporbe.

To je druga izborna skupština u dvije godine postojanja, na što su posebno ponosni u odnosu na činjenicu da najveće stranke u Hrvatskoj takve skupštine održavaju tek kada su na to prisiljene zakonom. A i tada redovito imaju jednog jedinog kandidata za predsjednika, naputke za članove kako glasovati ili jednostavno lažiraju čitavu stvar.

Danas je Slobodna Hrvatska najjača neparlamentarna stranka, a jedinstveni su i po tome što osim kolektivnog tijela koje vodi stranku imaju po prvi puta supredsjednicu,Nedjeljku Lončar, samohranu majku iz Zagreba. Svojim primjerom žele pokazati građanima da otpor nije uzaludan, da politika (riječi) i aktivizam (djela) moraju ići rukom pod ruku te da sesuverenističkom filozofijom i humanističkim pristupommogu donijeti ne promjene, već cjeloviti reset nakaradnog HDZSDP sustava. Stoga novoizabrano vodstvo koje uz gospođu Lončar čine stari-novi supredsjednici Danijel Galović i Ivan Pokupec javno poziva sve aktiviste, udruge i inicijative građana kojima je jasno da je ovakav koruptivno-kleptomanski sustav neodrživ na stvaranje široke fronte sa samo jednim jedinim početnim ciljem: gurnuti stranke koje su bile na funkciji vlasti ili im pomagale u devastaciji Hrvatske – u ropotarnicu povijesti.

Za tajnika stranke izabran je Mihajlo Zorić.

U svojim izjavama nakon izbora novoizabrani supredsjednici poručili su:

Nedjeljka Lončar: Stavit ćemo naglasak na Ovršni ustanak i rušenje Ovršnog zakona. Aktivizam i politiku objediniti gdje je to moguće. Nastavljamo, dakle, sa svojim akcijama još prodornije i žešće!

Danijel Galović: Zahvaljujem se svim članovima koji su mi na ovoj Skupštini ukazali povjerenje. S novim i ojačanim Središnjim odborom i po prvi puta ženom kao supredsjednicom nastavit ćemo još jače nego do sada jer s nama nije bilo, nema, a niti će biti kompromisa.
Živjela nam Slobodna Hrvatska!

Ivan Pokupec: Dajem članovima i simpatizerima Slobodne Hrvatske samo jedno, i to postizborno obećanje – dati ćemo sve od sebe da uz vašu pomoć oslobodimo našu domovinu od lopova, izdajica, ratnih profitera, poltrončića i politikanata. S nama nema kompromisa!

Slobodna Hrvatska

(tekst i foto Slobodna Hrvatska)