Održan Sabor HDS-a Podružnice za Međimursku županiju

U utorak 27. studenog 2018. g. Hrvatska demokršćanska stranka Podružnica za Međimurje, održala je svoj redoviti stranački Sabor, iniciran statutarnim promjenama, odnosno promjenama u organizacijskoj strukturi ogranaka i podružnica.

Značajnijih kadrovskih promjena u Međimurskoj podružnici nije bilo. Predsjednik Podružnice ostao je mr. Vladimir Mesarić, njegov dopredsjednik je sada mr. Franjo Cimerman ml., a članovi Predsjedništva ostali su Miljenko Cmrečak, Đuro Bel, Ivan Goričanec, Jurica Mesarić i Jerko Treska.

U svom obraćanju sabornicima, mr. Vladimir Mesarić je naglasio da je iza Međimurskih demokršćana tridesetgodišnji rad, te da spadaju među prve promicatelje demokracije, hrvatske nezavisnosti i tržišnih principa u gospodarstvu. Naglasio je također da je kršćansko demokratska politika niz godina dominantna politika u europskoj zajednici naroda. Posebno je isticao važnost etike, morala i svjetonazora u svim porama društvenog života. Naglasio je: “Svjedoci smo dugogodišnjeg agresivnog, nesmiljenog i perfidnog nametanja različitih ideologija i stranih svjetonazora hrvatskom čovjeku, putem raznih bjelosvjetskih javnih ili tajnih centara moći. Kršćani u politici imaju svoju obvezu takve kampanje prozrijeti, javno ih prokazati i uporno i ustrajno živjeti kršćanske vrednote i ponašati se u skladu s njima.”

Igor Ivković, gost Sabora i predstavnik međimurskog HDZ-a, HDS-ovog koalicijskog partnera, istakao je zadovoljstvo sa suradnjom naših dviju Podružnica na županijskoj razini, te se vrlo pohvalno izrazio o aktivnostima HDS-ovog županijskog vijećnika Franje Cimermana ml., u Županijskoj skupštini Međimurske županije.

Gost Sabora Međimurskih demokršćana bio je i Branko Hrg, saborski zastupnik i zamjenik predsjednika HDS-a. On je nazočne upoznao s aktivnostima demokršćanskih saborskih zastupnika u Hrvatskom saboru, te o promjenama u Središnjici Stranke odnosno, o tijeku restrukturiranja organizacijskih jedinica HDS-a na državnoj razini. Poseban naglasak stavio je uspješno provedenu inicijativu hrvatskih demokršćana za priznavanje neoporezive isplate regresa zaposlenicima na državnoj razini, do visine od 7.500,oo kn godišnje, te o drugim društvenim i gospodarskim rezultatima naših predstavnika u Saboru, osobito o rezultatima koji su značajni za Sjeverozapadnu Hrvatsku.

Tajništvo HDS-a za MŽ