Održan Osnivački sabor Socijaldemokrata u Zagrebu

Zagreb mora biti brži, jači i moderniji

U nedjelju, 04. lipnja 2023., zagrebački Socijaldemokrati održali su Osnivački sabor u Novinarskom domu. Dvoranu su dupkom napunili članovi i simpatizeri Socijaldemokrata kojima su se obratili saborski zastupnici Davorko Vidović, Davor Bernardić, Vesna Nađ te tajnik gradske organizacije Domagoj Prica.

Davor Bernardić je naglasio zašto su Socijaldemokrati spremni za vođenje Zagreba. „Zajedno ćemo gradit grad koji se neće baviti PR-om, već rješavanjem problema građana i poduzetnika. Zagreb mora postati prava europska metropola. Brži, snažniji i moderniji! Mi ćemo uspjeti jer smo uporni, otvoreni prema novim ljudima i idejama, imamo veliko iskustvo i viziju i pokazali smo da smo dosljedni. Mi Socijaldemokrati znamo što je teži put, ali ono što nas je uvijek pokretalo je neprekidna želja za napretkom, želja da se borimo protiv nepravde i nejednakosti.“ istaknuo je Bernardić.

Osvrnuo se na aktualne probleme u Zagrebu. „Nova gradska vlast u dogovoru s HDZ-ovom Vladom rekordno zadužuje Grad, otpuštaju se najslabije plaćeni radnici, gomila se smeće, a istovremeno u Zagrebu je poskupilo gotovo sve od parkinga, javnih garaža, knjižnica do najave povećanja cijene vode.“ izjavio je Bernardić.

Naveo je kako Zagrebu trebaju prostorni planovi i GUP u službi razvoja te sigurnost u gospodarskom smislu i bolji odnos prema poduzetnicima. Posebno je naglasio kako Zagrebu treba rješenje pitanja prometa u vidu izgradnja urbanih tunela i novih mostova.

Objasnio je „kako Zagrebom vladaju ljudi koji su članovi jedne stranke na papiru, druge u Skupštini, a treće u Saboru“ te da „Zagrebu ne treba sekta već transparentnost.“

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović u svojem je obraćanju izjavio „Zagreb je srce ove zemlje, što se napravi u ovom gradu ima utjecaj na sve što se događa u cijeloj Hrvatskoj. Mi smo odabrali prihvatiti odgovornost za zajednicu, državu u kojoj živimo. Nastavit ćemo stranku graditi kao snažnu i uključivu organizaciju. Nećemo biti obmanjivači, nećemo zavaravati ljude. Mi smo glasnogovornici moderne, europske i civilizirane Hrvatske, Hrvatske kakvu želimo vidjeti.”

Saborska zastupnica Vesna Nađ naglasila je „Mi se zalažemo za upravljanje Gradom Zagrebom na usluzi građana. Zalažemo se za Zagreb koji je uključiv i tolerantan, zelen i čist, u kojem će svi građani imati vodovod i kanalizaciju, a cijevi se neće samo krpati nakon puknuća nego planski i sistematski mijenjati.“

Tajnik gradske organizacije Domagoj Prica izjavio je „Kroz ovu Gradsku organizaciju moći ćemo predlagati pozitivne promjene za naš grad, kvart i državu. Velik broj u kojem smo se okupili je najbolja anketa o snazi stranke Socijaldemokrati.“

Socijaldemokrati