Odgovor gradonačelnika Dražena Srpaka na otvoreno pismo Stjepana Dobranića

Dražen Srpak

Gradonačelnik

Grada Mursko Središće

Predmet:-otvoreno pismo Stjepana Dobranića

-Muralistu

Poštovani!

Molim vas da objavite odgovor.

Sve važnije datume, događaje, obljetnice, blagdane i slične dane kao što je i Dan žena iz naše bliske i daljnje povijesti Grad Mursko Središće (i ostali gradovi i općine) kao što se to i priliči svake godine obilježava na primjeren način. Na povijesne datume polažu se vijenci, pale svijeće, organiziraju druženja. Znameniti događaji obilježe se sa tribinama, objavom članaka..Za blagdane su svete mise, svečane sjednice, kulturni događaji. Za 1. Maj kuha se grah za građanstvo. Na Sve svete na groblju se položi vijenac i zapale svijeće. Za dane kao što su Majčin dan i Dan žena daruje se žene sa cvijetom. Sve te aktivnosti su na nivou grada i osobe gradonačelnika što trenutno obnašam ja, a svi događaji koji su stranačke naravi se naravno tako i financiraju. Podjelu cvijeća za Majčin dan sam ja osobno započeo prije više godina na taj dan u mjesecu svibnju iza svetih misa i daruju se žene koje se tamo zateknu.

Uz Dan žena darujemo žene na njihovim radnim mjestima i to sam također ja započeo prošle godine kad nije bilo nikakvih izbora i kampanja. Riječ je o simbolici i naravno da nije moguće obići u jednom danu baš sve firme i radna mjesta na kojima rade žene i svake godine se ide u druge firme pa će tako svi doći na red. Riječ je o simbolici i javnom izrazu poštovanja do naših žena, majki, kćeri, sestri, baki.. Ove godine sam bio pozvan u jednu firmu da ženama podijelim karanfile i rado sam se odazvao i osobno se uvjerio koliko teško i vrijedno žene rade i zaslužile bi si svaka buket ruža, a ne jedan karanfil.

Naravno da je dužnost gradonačelnika nazočiti događajima, svetim misama, polagati vijence, izražavati poštovanje prema zaslužnim građankama i građanima itd. Tu naravno spada i davanje priznanja i nagrada uspješnima, pomoći potrebitima. Svakako i civilizacijski doseg priznavanja važnosti naših dragih žena uz simbolični poklon jednog karanfila. Nikad mi ne bi uostalom palo na pamet da miješam međunarodni dan žena sa strankom. To nije privatizirani dan bilo koje stranke.

Sjećam se i toga kad je vaša stranka  vodila Grad da ste čak zaboravili obilježiti obljetnicu zaustavljanja tenkova u Murskom Središću. Nadam se, samo zaboravili.

Znam da vas jako boli što su liste na kojima ste i vi bili kandidat od 27 vijećnika u vijećima mjesnih odbora uspjele osvojiti čak tri, ali za to vam nisam ja kriv. O tome što sve sam se naslušao od članova vaše stranke i građana kako je vođena i kako radi vaša stranka nema potrebe. Sami ste dokazali.

Sa poštovanjem