ODBIJENA ŽALBA TVRTKE „HJ PROJEKT“ – POČINJE REKONSTRUKCIJA CENTRA ZA KULTURU

Grad Mursko Središće 28. rujna 2015. godine zaprimio je od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje Rješenje o odbijenoj žalbi žalitelja, tvrtke HJ-PROJEKT d.o.o. iz Murskog Središća, kojim se Gradu Mursko Središće dozvoljava rekonstrukcija građevine javne i društvene namjene (dogradnja i nadogradnja) Centra za kulturu. U četvrtak 01. listopada 2015.g. predan je zahtjev za izdavanje Prijave početka građenja, te će radovi započeti početkom mjeseca listopada.

Treća faza adaptacije Centra za kulturu obuhvaća rekonstrukciju prizemnog dijela zgrade na sjeverozapadnoj strani istočnog kraka; rušenje postojećeg prizemnog dijela te gradnja novog i dogradnja gornje etaže, gdje će se nalaziti prostorije za udruge, sve tlocertnih dimenzija 34,34 x 3,00 m, te natkriveni trijem i vanjske stube sa ogradom za gornju etažu. Adaptacijom se predviđa i postavljanje nove vanjske stolarije,  izvedba fasaderskih radova na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom pročelju zgrade, stolarski radovi, keramičarski radovi. Trećom fazom adaptacije završava se cjelokupno vanjsko uređenje zgrade Centra za kulturu.

Grad Mursko Središće će u skladu sa financijskim mogućnostima i vremenskim uvjetima  urediti eksterijer uz zgradu Centra za kulturu i to; uređenje vanjskih površina kao pješački prostor sa zelenilom, te hortikulturno uređenje sadnjom autohtonog bilja i parkiralište.

Grad Mursko Središće obavještava građane da će cesta od mesnice Ravliće do gradske uprave tokom radova na Centru za kulturu biti zatvorena zbog potrebe sigurnosti gradilišta , te se mole građani da koriste ulaz na parkiralište gradske uprave od strane glavnog parkirališta uz šetnicu, stoji u priopćenju za medije koje je potpisao gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak. (rt)

SAM_2589