Odavanje počasti svim poginulim u II. Svjetskom ratu i poraću

Danas, 7. kolovoza 2021. upriličeno je obilježavanje sjećanja na žrtve ubijene 1945. godine na području „Sep-a“.

Program je započeo misnim slavljem u sportskom domu Trnovec.

Svetu misu predvodio je župnik Župe pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu  Stjepan Markušić.

Nakon svete mise, kod grobišta „Sep“ položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće te održana molitva za sve žrtve čiji su posmrtni ostaci pokopani u toj zajedničkoj grobnici ali i za sve one za čiji se grob još i danas ne zna.

U ime društva za obilježavanje grobišta žrtava II Svjetskog rata i poraća međimurske županije Josip Kolarić pozvao je sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim ubijenim u Sep-u i grobištima diljem Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Slovenije.Nakon minute šutnje položeno je cvijeće i svijeće za sve poginule na ovom grobištu. Josip Kolarić zahvalio se svim nazočnima.Posebno se zahvalio župniku Stjepanu Markušiću te župnom zboru koji su svojim pjevanjem uveličali ovo sjećanje na žrtve komunističkog režima.

Među uzvanicima bilo je i društvo za obiležavanje grobišta žrtava II Svjetskog rata i poraća Varaždinske županije,predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec.

U ime općine Nedelišće, obilježavanju su prisustvovali zamjenik načelnika Zlatko Marciuš u pratnji članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije Ogranka Nedelišće, predvođenih predsjednikom Damirom Tomšićem.

Tekst: Pavo Jazvić

Foto: Željko Kacun/općina Nedelišće