Od Bošnjakovića traže ostavku, a od Marića isplatu božićnica svim ovršenim i blokiranim građanima!

Danas je ispred vlade predsjednik udruge Ovršni ustanak Danijel Galović upozorio premijera Plenkovića na izdajničko i krajnje nestručno ponašanje ministra Bošnjakovića u pogledu njegovog rada na rješavanju problema ovršenih i blokiranih građana kojima dug svaki dan naraste za 2,2 milijuna kuna.

„Svaki novi dan za ovršene i blokirane građane je još jedna izgubljena bitka, pa je nedopustivo što niste ministra Dražena Bošnjakovića zbog njegovog nerada, nakon godine dana takozvane radne grupe za novi Ovršni zakon, razriješili dužnosti. Ovaj put Vas pozivamo ne samo u interesu ovršenih i blokiranih građana, već i zbog vas samih kako se dalje ne bi urušavali kredibilitet i Vas i Vlade RH, na hitnu ostavku ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića!!!

Nakon saznanja da se novi Ovršni zakon neće donijeti niti u 2019. godini zbog nerada i laganja kako će zakon biti donijet, smatramo da su se ispunili svi uvjeti za njegovo razrješenje. Također, smatramo da bi ministar Marić morao hitno izaći s pojašnjenjem stavova ove Vlade u pogledu isplate božićnica na zaštićene račune svim ovršenim i blokiranim građanima.“ rekao je Danijel Galović.

„Udruga Ovršni ustanak Međimurje također se pridružuje ovim zahtjevima i traži od gradskih i općinskih vlasti te poslodavaca da isplate božićnice na zaštićene račune ovršenih i blokiranih Međimuraca.“ naveo je dopredsjednik udruge na državnom nivou Radovan Preložnjak.

(rt, foto: UOU, rt, arhiva Muralista)