Obraćanje javnosti načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića

SDP, KAO I KOMUNISTI, CITIRAM BL. STEPINCA, NA LAŽI STE OSNOVANI NA LAŽI ĆETE I NESTATI!

Povodom pamfleta SDP-a koji je potpisan od strane ŽO SDP-a, a negdje kao izjava gospodina Živčeca, obraćam se javnosti, a posebno mještanima selničke Općine.

Od početka sama laž i pokušaj krađe ideje projekata, koji ne samo da su svi spremni i gotovi, nego imaju mahom svi građevinske dozvole.

  1. godine propješačio sam cijelu Općinu s Jagodom Vičević, došli smo doma i stavili sve ideje na papir. Sa zadovoljstvom mogu reći da se ta vizija općine ostvaruje korak po korak i bit će u potpunosti ostvarena.

Sanacija društvenih domova, asfaltiranje nerazvrstanih cesta prema mogućnostima, uskrsnuće kulturnog života, potpore udrugama civilnog društva, uvođenje stipendija, razvoj plana turizma s vodećim ljudima u turizmu Međimurske županije, priredbe za najmlađe, koncerti, sve je to krenulo od Vičevića i ovakav pokušaj krađe neće proći. Isto tako prvi smo počeli s plaćanjem obveznog programa predškole roditeljima.

Posebno zadovoljstvo mi je što se ove godine nagrađuje gospodin Ivan Levačić koji je skupa sa mnom proveo sate i dane u provedbi projekata. Opet se služite lažima pa se čak ja i selim tj. vi bi jako voljeli da se ja odselim, opet sam DOTEPENEC… Vaš domaći nam je Općinu skoro uspješno uništio, a DOTEPENEC ju je spasio.

Gospodarska zona –  i vrapci na grani znaju da su parcele privatne i dok se vlasnici ne odluče prodati zemlju po realnoj cijeni pomaka neće biti. Ono što je bilo moguće otkupili smo i već prodali. Ove godine u Zoni se gradi kanalizacija i nekim redoslijedom onda će uslijediti i planovi za uređenje ceste kroz istu. Zonu nisam postavio ja tamo gdje je, nego sam je zatekao takvu kakva je i u svakom slučaju ide naprijed.

Laži o povučenim sredstvima EU fondova stvarno su smiješne. Dakle, cesta Bukovec 2 milijuna, vrtić 7,5 milijuna, vatrogasni dom 7,5 milijuna, a spreman je i projekt izgradnje  ceste u Gornjem Zebancu procijenjene vrijednosti 8 milijuna kuna, koji će, nakon otvaranja mjere 7.2. u ovom sedmogodišnjem razdoblju, sigurno proći. Zašto je porasla cijena izgradnje dječjeg vrtića? Zato jer se upravo zbog nesposobne SDP vlade stvari nisu pokrenule dok na vlast nije došao HDZ! Čekanje košta, cijene idu gore i to je stvar tržišta. Potpuna laž je kako će se 6 milijuna kuna otplaćivati sljedećih 15 godina! Kada se dobije povrat drugog dijela potpore za vrtić ostat će maksimalno 4 milijuna kuna, na rok otplate 15 godina, uz ratu cca 28 tisuća kuna. Sredstva EU–a će se smanjivati, a i sami odnos financiranja projekata. Normalno je da se uzme kredit jer je sada prilika koja se više neće pojaviti tako skoro.

A napominjem kako Općina ima obvezu do 11. mjeseca 2025. godine otplaćivati dug prema Geodetskom Zavodu Split – nasljeđe velikog duga od gospodina K.A. Najveći problem, koji sam riješio 2019. godine riješen je van sudskom nagodbom što je u stvari bio spas Općine na žalost mnogih koji su zagovarali njezin nestanak. Taj problem sam zatekao i sada navodite 2,2 milijuna odvjetničkih usluga i kamata?! Jeste li uopće pročitali izvansudsku nagodbu? Troškovi odvjetnika godišnje iznose cca 73 tisuće kuna, a sami sudski troškovi postupka oko izmjera iznose 362 tisuće. Zar ste mislili da će GZ Split oprostiti čekanje sredstava od 2009. godine?!

Ono što Općina troši na odvjetničke usluge realno su mala sredstva, a upravo ne angažiranje odvjetnika po pitanju geodetsko katastarske izmjere skupo je koštalo Općinu. S tim nemam veze, ali sam i to riješio!

Vi ste gospodine Živčec čovjek koji nikada u 4 godine nije došao na bilo kakav kulturni i ini događaj na području općine. Takav čovjek govori o pokretanju kulture??

Pa da nastavim, zar ste zaboravili vremena kada ste glumili kako sam Vam ja prijatelj? Sve pamtim, na Vašu žalost. 2013. godine ste izjavili: „Nikada više u selničku politiku!“ Interesantno, sjećate li se one obiteljske večere u Pizzeriji Porto i Vaših riječi: „Čuj, ja bih se ipak vratio u politiku i bio bih tvoj zamjenik ako se ti slažeš. Ipak bi bilo vrijeme da i ja nešto izvučem iz te općine!!“ Odgovorio sam da nemam ništa protiv, ali da o tome ne odlučujem ja.

Kako je završilo, dobro znate, a već dogovoreni zajednički izlazak na izbore (Levačić-Zadravec) srušili ste Vi i osoba koja je tada bila protiv, a sada iz očaja vjerojatno ćete biti skupa. Zar ste zaboravili Vaše tumačenje rada u Općinskom vijeću, tipično SDP-ovsko, izjavom, aludirajući na gospodina Zadravca: „Ne moreš stalno biti za i onda se kandidirati za načelnika! Trebaš biti protiv.“ I jeste, bili ste protiv SVEGA pa ste se nekad čak i pogubili glasujući za jednu točku „ZA“ pa onda za drugu točku koja se nadovezuje na prvu „PROTIV“. Protiv ste i vrtića i svega što je vezano uz vrtić.

PROTIV STE SVEGA ŠTO JE DOBRO ZA OPĆINU!

Gospodine Živčec, Vama je upravo samo jedno na pameti, a to je Vaš osobni interes na Općini i ono „da i ja nešto izvučem s te Općine“. Vaš vokabular na sjednicama Vijeća slika je i prilika Vaše osobnosti. Vrijeđanje Vam je jedino što znate pa su tako na tapetu bili Levačić, Tomšić, Perčić, Vrančić i ja BIJEDNIK kako me nazivate. BIJEDNIK Vam je bio dobar dok je za svaki Božić donio poklon u kuću. Onda ste glumili lažno prijateljstvo. Dapače  ja volim da ste se razotkrili kao i neki drugi koji u Općini gledaju samo interes, a takvi su bili „prijatelji“. Dapače, SDP je nanio veliku štetu Selnici, posebno OŠ Selnica, ne želeći 2012. godine započeti dogradnju učionica prema projektu s građevinskom dozvolom. Skupo plaćeni projekt propao je i sada će upravo HDZ vlada krenuti s realizacijom ideje jednosmjenske nastave. Mogli smo je već imati dugi niz godina!! Trebalo je samo prijaviti gradnju i krenuti, ali ne!! PROJEKT JE PROPAO!!

Vidim da ste naveli potporu HSU-a. Kojeg?! Kada u Selnici skupljaju članove. Potporu vam daje već poznati gospodin „Osobni Interes“ – Valent Kočila, automatska ruka u Skupštini Međimurske županije za 900 kuna po sjednici.

načelnik Općine Selnica

Ervin Vičević