OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE –NIŠTA OD PARKIRALIŠTA NA BIVŠEM CARINSKOM PRIJELAZU

Ovaj članak objavili smo 16.11.2013.

Ulaskom Hrvatske u EU bivši carinski prijelaz zjapi prazan, no na njemu je ostalo dovoljno mjesta da Grad uredi 20 parkirališnih mjesta koja su već trebala biti iscrtana i stavljena u funkciju. Do malog problema došlo je zbog razmimolaženja u mišljenjima kako bi se protok vozila trebao odvijati.

Da bi se spriječio pristup kamionima, sa žardinjerama je zatvoren ulaz s jedne strane te bi novo parkiralište bilo svedeno na samo jedan ulaz koji bi ujedno bio i izlaz, no zbog prometa vozila u takvoj regulaciji izgubilo bi se šest parkirališnih mjesta.

Sada je konačno odlučeno da će se žardinjere maknuti ili postaviti tako da omoguće ulaz osobnim vozilima dok bi izlaz bio sa druge strane što je i potpuno logično.

 

Danas, devet mjeseci kasnije, od najavljenog otvaranja parkirališta nema ništa. Građani su ga koristili svakodnevno i bez ucrtanih parkirališnih mjesta i to se prešutno odobravalo. Međutim sada je situacija potpuno drugačija. Postavljen je znak kojim se korištenje dozvoljava samo MUP-u, a pripadnici carinske policije doslovno građane tjeraju sa tog mjesta, za sada bez kažnjavanja, no nikad se ne zna. Nadamo se da će se i Grad oglasiti povodom ovoga kako bi građani konačno znali zašto parkirališta nakon svih planova nema i zašto su protjerani sa te lokacije. (R. Tomanić)