Občina Lendava i Grad Mursko Središće Sporazum o suradnji potpisati će na skeli u Križovcu

Krajem mjeseca veljače ove godine održani je službeni radni sastanak između gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka i župana Občine Lendava Janeza Magyara. Na navedenom sastanku istaknuta je povijesna povezanost ljudi s dviju strana rijeke Mure te potreba za intenzivnom suradnjom i dobrosusjedskim odnosima.

Nakon navedenog sastanka stručne službe Grada i Občine zajedno su izradile Prijedlog sporazuma o suradnji te je isti usvojeni na sjednici Gradskog vijeća Grada Murskog Središće početkom travnja. Jučer, 29. travnja 2019. godine, gradonačelnik Dražen Srpak sa stručnim službama Občine Lendava dogovorio je mjesto potpisivanja Sporazuma o suradnji između Grada Mursko Središće i Občine Lendava.

Datum potpisivanja Sporazuma od strane gradonačelnika i župana odrediti će se naknadno dok će se isti potpisati na skeli u Križovcu (rijeka Mura).  Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma još intenzivnije će se razvijati suradnja na području gospodarstva, poljoprivrede, kulture, sporta, obrazovanja, turizma, zaštite okoliša, suradnja kod mogućih elementarnih nepogoda kroz civilnu zaštitu i vatrogastvo.

(GMS, Marta Tuksar, foto: A. Jurak)