NOVI KAPITALNI PROJEKT U MURSKOM SREDIŠĆU

U Odsjeku za komunalno gospodarstvo obavljaju se poslovi u svezi uređenja naselja, izgradnje i održavanje komunalnih objekata, komunalnih i drugih uslužnih djelatnost. Prate se i predlažu mjere za ravnomjerni razvitak komunalnih djelatnosti i održavanje komunalnih objekata odnosno komunalne infrastrukture, što pored uređivanja i osiguravanja izvora za te namjene, obuhvaća poslove u svezi s održavanjem zelenih površina i opreme na zelenim površinama, čišćenje javno-prometnih površina, prigodnu iluminaciju i dekoraciju grada, održavanje komunalne opreme.

Gradsko vijeće na 20. sjednici Gradskog vijeća donijelo je Odluku o osnivanju društva MURKOM d.o.o. Društvo se osnovalo s ciljem unapređenja, provođenja i koordiniranja aktivnosti koje se odnose na komunalne i druge uslužne djelatnosti, turizam, promidžbu i rekreaciju na području Grada Mursko Središće.

Grad Mursko Središće u Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja aplicirao je kapitalni projekt za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, nabavu traktora sa dodatnom opremom: prikolica, malčer i prednja ralica). Ministarstvo je za nabavu opreme kojom će se znatno poboljšati kvaliteta komunalne djelatnosti odobrilo sredstva u visini od 150.000,00 kuna. Visina investicije za realizaciju cijelog projekta iznosi 247.955,31 kuna.

Gradonačelnik Dražen Srpak danas, 17. svibnja 2017.g. u prostorijama Grada Preloga potpisao je Odluku od dodjeli sredstava kapitalne pomoći. Potpisivanju je nazočio i ministar graditeljstva i prostornog uređenja  Lovro Kuščević uz prisustvo pomoćnika ministra Milana Reze.

(GMS)

20170517_154646