Nova “koalicija”? Srpak želi SDP na svojoj strani!

Znakovito je da u svojoj zahvali biračima sada već trostruki gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak (HDZ) čak dva puta spominje SDP koji u izboru za gradonačelnika prvi put u povijesti nije imao svog kandidata za to mjesto.

Prvi put ih spominje tako da im se zahvaljuje na korektnoj kampanji koja je s njihove strane takva i bila. Drugi put govori kako se nada da će suradnja s vijećnicima SDP-a biti primjerena i da je otvoren za njihove dobre i ostvarive prijedloge. Inače, SDP-ova lista za Gradsko vijeće koju je vodila predsjednica Renata Kovačić osvojila je 429 glasova što je 21,22%.

Srpak dalje ističe da ne želi da se neka “visoka” politika uvlači u grad i njegov javni prostora, a  njegova politika će biti isključivo kako za naše stanovnike činiti dobro, kako još više učiniti za kvalitetu življenja u našem gradu.

Iako u Gradskom vijeću Srpak ima većinu i može sam donositi sve odluke on nudi ruku suradnje SDP-u koju će oni najvjerojatnije prihvatiti jer će se tako uvažavati i njihovo mišljenje.

Kako je već dobio potporu Nezavisne liste Milorada Mihanovića izgleda da će novo Gradsko vijeće u velikoj većini biti jedinstveno. Hoće li jedina oporba ostati Nezavisna Lista Matije Varge, nije nam za sada poznato jer on se nakon izbora još nije izjasnio. Međutim poznavajući Matiju i njegov dosadašnji rad u Gradskom vijeću, ne sumnjamo da će podržati sve dobre prijedloge za boljitak i razvoj grada.

Tako je Srpak uspio u onome što se pred nekoliko godina nazivalo nemogućom misijom ili naučnom fantastikom. Ujedinio je grad slučaj čiji su se stranački predstavnici obračunavali na svaki mogući način, pa i fizički.

(R. Tomanić, foto: TT)